Mīlestība un kaisle starp diviem pasaules kariem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lilija Džeimsa
Lilija Džeimsa Foto: Ekrānuzņēmums

Jaunā, romantiskā BBC seriālā "Mīlestības meklējumi" (The Pursuit of Love) vienuviet uz ekrāna skatāmi tādi aktieri kā Lilija Džeimsa (Lily James), Endrjū Skots (Andrew Scott) un Emīlija Mortimera (Emily Mortimer). Seriāls vēsta par divu aristokrātisku māsīcu alkām pēc mīlestības un laulības Eiropā laikā starp diviem pasaules kariem.

Kaislību cauraustais miniseriāls tagad skatāms arī "LMT Viedtelevīzijā". Tā sižets balstīts angļu rakstnieces Nensijas Mitfordas (Nancy Mitford) triloģijā, kuras pirmā grāmata The Pursuit of Love 1945. gadā uzreiz pēc izdošanas kļuva par nacionālo bestselleru. Seriāla vajadzībām to adaptējusi aktrise Emīlija Mortimera, kura šajā projektā ir ne tikai režisore un scenārija autore, bet redzama arī uz lielā ekrāna.

Nensijas Mitfordas grāmata "The Pursuit of Love" (1945. gada izdevums)
Nensijas Mitfordas grāmata "The Pursuit of Love" (1945. gada izdevums) Foto: publicitātes

Jau pēc pirmās sērijas pirmizrādes britu kino un TV satura kritiķi bija sajūsmā un neskopojās ar dāsniem komplimentiem, paziņojot, ka "šī romāna adaptācija arī kļūs par klasiku" (The Guardian), seriāls ir "īsts gardums acīm" (New York Times) un "Mortimerai izcili izdevies modernizēt klasisku darbu, nezaudējot neko no sociālās satīras" (The Time).

Lai arī seriāla darbība norisinās 20. gadsimta sākumā, tā skaņu celiņš piesaka pavisam citu, rokmūzikas laikmetu, un šis anahroniskais glemroka pieskāriens padara stāstu izbaudāmu ārpus laika un telpas, kur lielāka nozīme ir cilvēku savstarpējām attiecībām, nevis dekorācijām. Krāšņs, dekadentisks un ārpus jebkādām robežām – "Mīlestības meklējumi" ar nedaudz huligānisku pieskārienu izved cauri laika posmam, kas sašūpoja pasaules vēsturi.

"Mīlestības meklējumi"
"Mīlestības meklējumi" Foto: Ekrānuzņēmums

Seriālā sapulcēts spēcīgs aktieru ansamblis, kas gana trakulīgi un ar atbrīvojošu enerģiju izstāsta neparasto stāstu par mīlestību un kaislību. Galvenās lomas atveidotāja Lilija Džeimsa, kas pasaules slavu guva ar titullomu filmā "Pelnrušķīte" (Cinderella), demonstrē reālu ekrāna saderību gan ar Kannu festivālā labākās aktrises titulu saņēmušo Emīliju Bīkemu (Emily Beecham), gan ar seriāla "Šerloks" (Sherlock) galvenā ļaundara lomas atveidotāju Endrjū Skotu, kurš savu 20. gadsimta 30. gadu varoņa tēlu iznes ar Deivida Bovija cienīgu ekstravaganci.

Lilija Džeimsa
Lilija Džeimsa Foto: AFP/LETA

Seriāls 2022. gadā tika nominēts Britu akadēmijas televīzijas balvai trīs kategorijās.

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu