Vjačeslavs Dombrovskis nolēmis pievienoties "Attīstībai/Par!"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Politiķis Vjačeslavs Dombrovskis
Politiķis Vjačeslavs Dombrovskis Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas ārpusfrakciju deputāts Vjačeslavs Dombrovskis nolēmis pievienoties partiju apvienībai "Attīstībai/Par!", mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstījis Dombrovskis.

Kā sociālajos tīklos vēsta politiķis, viņš pieņēmis lēmumu spert soli tuvāk ciešākai sadarbībai ar AP, kas esot vienīgais liberāli centriskais un pragmatiskais spēks, "kas ir maksimāli tuvs manām vērtībām".

"AP ir pierādījusi savu spēju īstenot valstiski nozīmīgas reformas,

demonstrējot augstu profesionālisma līmeni, un parādījusi sevi arī kā uzticamu komandas spēlētāju. Es saskatu, ka ar savu profesionālo skatījumu un pieredzi varu sniegt ieguldījumu šajā komandā," savu izvēli pamato deputāts.

"Mana un daudzu cilvēku dzīve ir sadalījusies tajā, kas bija pirms 24.februāra, un - pēc tā. Pasaule neatgriezeniski mainījās. Mums blakus norisinās drausmīgs, nežēlīgs karš. Tikmēr mums pašiem ekonomikā draud recesija, tranzīta nozare kļūst par bezdarba nozari, dažās pašvaldībās siltais ūdens un drīzumā, iespējams, arī siltums kļūs par luksusa preci. Laikā, kad mūsu sabiedrība ir tik ļoti nogurusi un neziņā par nākotni, visvairāk ir nepieciešama droša aizmugure - gudri un stipri, lemt un krīzi vadīt spējīgi tālredzīgi politiķi. Šis nav laiks, kad varam atļauties eksperimentēt. Šis nav laiks personīgām ambīcijām. Politiķu lēmumu atbildība ir palielinājusies neskaitāmas reizes. Mums ir jāvienojas un jāapvienojas," turpina Dombrovskis.

Dombrovska skatījumā, AP esot konsekventi iestājusies par pilsoniskas un saliedētas sabiedrības stiprināšanu. "Mums visiem jābeidz dzīvot pēc Maskavas laika. Pagātnes simboli, Putina tempļi, šķel mūsu sabiedrību, bet, lai tiem stātos pretī, ir nepieciešama drosme spert soli uz priekšu. Kopā arī ar krievvalodīgiem Latvijai lojāliem līdzpilsoņiem. Mums jāņem piemērs no Ukrainas un jāatrod veids, kā neatkarīgi no valodas ģimenē vai darbā, kļūt vienotiem par mūsu Latviju. (...) Es esmu gatavs šim solim un ceru, ka nepalikšu tāds viens."

Dombrovskis bijis izglītības un zinātnes ministrs Valda Dombrovska vadībā un ekonomikas ministrs Laimdotas Straujumas pirmajā valdībā. Tobrīd viņš pārstāvēja Zatlera Reformu partiju, no kuras ienāca politikā un pirmo reizi tika ievēlēts Saeimā.

Reformu partijai izjūkot un daļai biedru apvienojot spēkus ar "Vienotību", Dombrovskis 2014.gada 12.Saeimas vēlēšanās parlamenta vēlēšanās kandidēja no partijas "Vienotība" saraksta, tomēr netika ievēlēts. Par šī sasaukuma Saeimas deputātu Dombrovskis kļuva uz laiku, kamēr no tā paša saraksta ievēlētais Jānis Reirs pildīja ministra pienākumus.

Nepilnu pusgadu pēc vēlēšanām Dombrovskis paziņoja, ka nolēmis aiziet no aktīva politikas. Tomēr pēc pāris gadiem viņš politikā atgriezās, iestājoties partijā "Saskaņa", kur pat tika pieteikts kā potenciāls partijas līderis nākotnē. No šīs partijas saraksta Dombrovski ievēlēja 13.Saeimā.

Tomēr arī "Saskaņā" Dombrovska gaitas nebija ilgas. 2020.gada septembrī viņa un "Saskaņas" ceļi šķīrās, Dombrovskim paziņojot, ka esot vīlies "Saskaņas" darbībā.

2021.gada augustā Dombrovskis kopā ar daļu izjukušās "KPV LV" politiķu dibināja partiju "Republika", taču abi partijas spārni sastrādāties nespēja, līdz ar to Dombrovskis ar aptuveni 200 domubiedriem no tās aizgāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu