ASV vēl nav izlēmušas, vai piegādāt Ukrainai reaktīvās zalvju uguns sistēmas

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

ASV vēl nav pieņēmušas galīgo lēmumu par reaktīvo zalvju uguns sistēmu piegādi Ukrainai, paziņoja Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs.

"Mums ir zināms par Ukrainas pieprasījumiem piegādāt reaktīvās zalvju uguns sistēmas. Es nesteigšos pa priekšu un nerunāšu par lēmumiem, kurus mēs vēl neesam pieņēmuši," preses konferencē sacīja Kērbijs.

ASV telekanāls CNN, atsaucoties uz savu ziņu avotu, iepriekš pavēstīja, ka Baltā nama administrācija nākamnedēļ varētu paziņot par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai, kurā, iespējams, būtu ietvertas reaktīvās zalvju uguns sistēmas.

ASV amatpersonas agrāk bija noraidījušas Ukrainas pieprasījumus pēc šāda bruņojuma, bažījoties, ka Ukraina to varētu izmantot mērķu apšaudīšanai Krievijas teritorijā, kas novestu pie bruņotā konflikta paplašināšanās un ieilgšanas.

Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons piektdien paziņoja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins panāk "lēnu, bet jūtamu" progresu Donbasā, un aicināja pastiprināt militāro atbalstu Ukrainai, arī piešķirot reaktīvās zalvju uguns sistēmas.

"[Ukrainai] tagad ir vajadzīgas tāda tipa raķetes kā reaktīvās zalvju uguns sistēmas, kas ļaus viņiem aizstāvēt sevi no šīs ļoti nežēlīgās krievu artilērijas, un tagad pasaulē tieši tas ir vajadzīgs," sacīja Džonsons.

Foto: Ukraina. 25.-27.maijs

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu