Video Švjonteka turpina iespaidīgo uzvaru sēriju un iekļūst "French Open" astotdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Iga Švjonteka
Iga Švjonteka Foto: AFP/SCANPIX

Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga pirmā rakete Iga Švjonteka sestdien iekļuva "French Open" astotdaļfinālā, kamēr trešo kārtu nepārvarēja divas citas pirmā desmitnieka tenisistes Paula Badosa un Arina Sabaļenka.

Poļu tenisiste trešās kārtas mačā ar rezultātu 6-3, 7-5 pārspēja melnkalnieti Danku Koviniču (WTA 95.).

Tā bija Švjontekas 31.uzvara pēc kārtas, kas ir garākā uzvaru sērija WTA tūrē kopš 2013.gada, kad 34 panākumus pēc kārtas svinēja Serēna Viljamsa.

Pirmajā setā ranga līdere jau otrajā geimā lauza pretinieces servi. Koviniča septītajā geimā uzvarēja pie Švjontekas serves, taču nākamajā piegājienā ar četrām nepiespiestām kļūdām nonāca 3-5 iedzinējos. Švjonteka nākamajā geimā pie savas serves nodrošināja uzvaru setā.

95.rakete Koviniča otrajā setā nonāca 1-4 iedzinējos, taču veica iespaidīgu atspēlēšanos un izvirzījās vadībā ar 5-4. Poļu tenisiste rezultātu izlīdzināja un 11.geimā uzvarēja pie Koviničas serves. Maču Švjonteka noslēdza ar pārliecinošu geimu pie savas serves un turpināja savu nezaudēto setu sēriju.

Poliete, kura zaudējusi nav kopš februāra, lūkos atkārtot 2020.gada panākumu Francijas atklātajā čempionātā un izcīnīt otro titulu Parīzē. Kopš 2000.gada to paveikušas Žustīne Enāna, Serēna Viljamsa un Marija Šarapova.

Ceturtajā kārtā jeb astotdaļfinālā Švjonteka tiksies ar ķīnieti Dženu Cjiņveņu (WTA 74.). Džena trešajā kārtā tikās ar Aļonas Ostapenko pāridarītāju Alizē Kornē (WTA 40.), francūzietei otrajā setā pie rezultāta 0-6, 0-3 traumas dēļ izstājoties.

Savainojuma dēļ turnīrs noslēdzās arī ranga trešās vietas īpašniecei Badosai no Spānijas, kura nepabeidza dueli, kurā otrajā setā bija iedzinējos 3-6, 1-2 pret neitrālo sportisti Veroniku Kudermetovu (WTA 29.).

Francijas atklātā čempionāta otro nedēļu nav sasniegusi arī neitrālā sportiste Sabaļenka, planētas septītajai raketei ar 6-4, 1-6, 0-6 zaudējot itālietei Kamillai Džordži (WTA 30.).

Švjotneka ir vienīgā no pirmā desmitnieka tenisistēm, kas sasniegusi "French Open" astotdaļfinālu jeb labāko sešpadsmitnieku.

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 5.jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu