Domnīca: Krievijas kaujas spara zaudēšana ļaus ukraiņiem iet pretuzbrukumā

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: JORGE SILVA

Severodoneckas ieņemšanai Krievija koncentrējusi daudz lielākus kaujas spēkus nekā Ukrainas Bruņotie spēki Luhanskas apgabala pilsētas aizstāvēšanai, un tas var nozīmēt, ka Krievijas resursu noplicināšana ļaus Ukrainai pāriet pretuzbrukumā, secinājusi ASV domnīca "Kara pētījumu institūts" (ISW).

Lai gan lēnām, bet tomēr Ukraina saņems sabiedroto piegādātos ieročus un tehniku, savukārt Krievijas pusē arvien vairāk vērojamas pazīmes, ka tai izsīkst gan dzīvā spēka, gan tehnikas rezerves, norādīts ISW jaunākajā ziņojumā.

Analītiķi norāda uz Ukrainas izlūku ziņoto, ka pretiniekiem izdots aizliegums no kaujas lauka izvest ievainotos krievu karavīrus, kā arī Krievijas Federālā drošības dienesta avotu vēstīto par būtiskām komunikācijas problēmām starp krievu komandieriem un ierindas karavīriem.

ISW vērtējumā, tas rada nopietnus riskus, ka Krievijas armijas jau tā zemais kaujas gars nokritīsies līdz kritiskai robežai.

Vienlaikus Krievijas virsnieku profesionalitātes kritums var pavērt jaunas iespējas Ukrainas spēkiem.

Ukrainai parādīsies iespējas veikt nopietnus pretuzbrukumus ar labām iespējām gūt panākumus, ja Krievijas spēki, "kas iestrēguši otršķirīgos virzienos, zaudēs kaujas sparu, jo cīņa par Severodonecku uzsūks lielu daļu krieviem pieejamo uzbrukuma kaujas spēju", pauduši ISW analītiķi.

Tāpat Krievijas spēli cenšas uzbrukt Slovjanskas virzienā un pārsviež papildu tehniku uz Harkivas apgabala Kupjanskas apkaimi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu