Bezrūpīga dzīve arī pēc garantijas beigām?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Noslēdzoties jaunas automašīnas garantijas termiņam, mēs dažkārt sākam bažīties par turpmākajiem uzturēšanas izdevumiem un iespējamiem remontiem, par kuriem būs jāmaksā pilna summa no savas kabatas. Toyota un Lexus īpašniekiem, kas vēlas turpināt braukt ar savu auto arī pēc garantijas termiņa un darīt to bez raizēm, kopš aprīļa pieejama jauna programma Toyota Relax.

Mārtiņš Veilands, Toyota autorizētā servisa vadītājs Amserv Motors: "Toyota Relax ir garantijas programma, ko piedāvā automobiļiem, kam beigusies rūpnīcas garantija. To iespējams pagarināt, veicot apkopi autorizētā servisā."

Atšķirībā no klasiskajām pagarinātās garantijas programmām Toyota Relax nav jāpiepērk, iegādājoties jaunu auto. Vēl vairāk - nav jāpērk nekas.

​​​​​​​Mārtiņš Veilands: "Visi autoražotāji piedāvā maksas pasākumus, bet šis ir bezmaksas visiem klientiem."

Vienīgais noteikums ir apkopes autorizētā Toyota servisā, tātad pie dīlera.

​​​​​​​Mārtiņš Veilands: "Klientam veicot apkopi autorizētā servisā, tas nemaksā neko."

No kāda auto vecuma pieejama Toyota Relax garantija?

​​​​​​​Mārtiņš Veilands: "Sāk darboties, kad beigusies rūpnīcas garantija - 3 gadi vai 100 000 km. Toyota Relax darbojas vienu gadu vai 15 000 km."

Līdz cik gadu veciem auto pieejams Toyota Relax?

​​​​​​​Mārtiņš Veilands: "Darbojas līdz 10 gadiem un 185 000 km. Toyota Relax programma būs pieejama pat tad, ja automašīnai desmit gadi aprit rīt. Ja ierodamies uz apkopi un auto ir vairāk nekā deviņus gadus vecs, tad garantijas periods pagarinās par vienu gadu. Arī pie 184 000 veicot apkopi, garantija pagarināsies līdz 199 000."

Ko sedz Toyota Relax garantija?

​​​​​​​Mārtiņš Veilands: "Dzinējus, transmisijas, lielos mezglus, kas atbildīgi par drošu ekspluatāciju... Programma neattiecas uz komforta ierīcēm un dabiski dilstošajām detaļām. Tā nedarbojas vienlaikus ar parasto garantiju vai Extra Care, kā arī neparedz 24 h tehnisko palīdzību uz ceļa."

Vai Toyota Relax pieejama tikai Latvijā pirktiem auto?

​​​​​​​Mārtiņš Veilands: "Toyota Relax programma paredzēta visiem modeļiem, kas pārdoti Eiropas tīklā. Ja auto importēts no Eiropas, tam arī iespējama Toyota Relax garantija. Programmu iespējams piemērot arī lietotām Toyota, kurām apkopes veiktas citur. Tikai būs jāveic atsevišķa pārbaude. Dīleris veiks auto pārbaudi par nelielu samaksu, lai novērtētu atbilstību Toyota Relax programmai."

Kuriem modeļiem pieejama Toyota Relax programma?

​​​​​​​Mārtiņš Veilands: "Sākot no Toyota Yaris un beidzot ar visiem komerctransportiem. Noslēgumā vien jāpiemin, ka pat stipri lietotu Toyota automašīnu apkopē tiek izmantotas oriģinālās rezerves daļas un ražotāja apstiprināti materiāli."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu