Ķīna meklēs citas pasaules, kuras kolonizēt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Eksoplanēta "GJ 367b".
Eksoplanēta "GJ 367b". Foto: Reuters/ScanPix

Ķīna paziņojusi, ka plāno sākt meklēt citas apdzīvojamas planētas, kas reiz varētu noderēt cilvēka dzīves telpas paplašināšanai Piena Ceļa galaktikā.

Projekta ietvaros plānots kosmosā palaist 1,2 metrus lielu kosmisko teleskopu un nogādāt to aptuveni 1,5 miljonu kilometru attālumā starp Zemi un Sauli – punktā, ko dēvē par Lagranža punktu. Tur Zemes un Saules gravitācija ir vienāda.

Kad teleskops sasniegs Lagranža punktu, tas sāks piecus gadus ilgu darbu, meklējot apdzīvojamas pasaules ap aptuveni simts Saulei līdzīgām zvaigznēm 33 gaismas gadu attālumā no Zemes. Tādā veidā astronomi cer atrast Zemei līdzīgu planētu, uz kuras varētu būt ūdens un varbūt pat dzīvība.

“Tuvu apdzīvojamu planētu atklāšana cilvēcei būs liels solis uz priekšu. Tas arī varētu ļaut mums nākotnē paplašināt mūsu dzīves telpu,” Ķīnas medijā “CGTN” stāstīja pētnieki.

Lēmums par šīs misijas finansējumu tiks pieņemts jūnijā. Ja tas tiks apstiprināts, tad Ķīnas zinātnieku un inženieru komandai jaunais teleskops būs jāuzbūvē līdz 2026. gadam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu