TVNET piedāvās filmu par bijušā Saeimas deputāta Jura Juraša cīņas gaitām Donbasā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Vingris/TVNET

Stāvoklis Karpatskij Sič bataljona atbildībā esošajā frontes līnijā ir smags, un nereti arī vietējiem ukraiņu vīriem "nodreb ļipa" un viņi dodas prom.  Bataljonā uz vienu dienu ir pabijuši arī vēl daži citi latvieši, bet ātri vien devušies citā virzienā.

No 21. līdz 26. maijam TVNET žurnālists un režisors Jānis Vingris bija  Ukrainas frontē Donbasā, kur kopā ar cīnītājiem no dažādām pasaules malām – latviešiem, poļiem, čehiem, azerbaidžāņiem, britiem, amerikāņiem, brazīliešiem un ukraiņiem - karo arī latvieši. Jūnija sākumā pagājuši trīs mēneši, kopš bijušais Latvijas Saeimas un Rīgas domes deputāts, bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs ir Ukrainas frontē un ukraiņu brīvprātīgo bataljona Karpatskij Sič sastāvā karo pret agresoru Krieviju.

Viena no Juraša atbildības sfērām bataljonā ir aeroizlūkošanas vienības izveidošana un vadīšana. Viņš ir uzņēmies arī sagādes jautājumu koordinēšanu no Latvijas un Igaunijas. Jurašs veic arī citu struktūrvienību koordinēšanu un uzdevumu izpildi

un atzīst, ka līdzšinējā pieredze, strādājot KNAB un esot politikā, tagad lieti noder jautājumu risināšanā un uzdevumu plānošanā.

Par notiekošo Donbasā mājiniekiem viņš nestāsta niansēs. Nevēlas nevienu īpaši satraukt:

Vismazāk es gribētu stāstīt par lietām, kas šo satraukumu varētu vairot. Manuprāt, tas ir pareizākais veids, kā komunicēt ar mājiniekiem. Pats esi pieaudzis cilvēks, pats novērtē riskus, un mājiniekiem nav jāzina viss. No attāluma viss izskatās daudz savādāk un uztvere darbojas sakāpinātā pakāpē.

Filmu TVNET tiešsaistes žurnālā KLIK gaidiet no 2. jūnija!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu