Emīls Kaupers šķiet klusākais no "Carnival Youth", cik nu redzēts brīvās un nebrīvās sarunās. Vērotājs, - piebilst viņš pats un piedāvā uz sarunu nākt kopā ar dvīņubrāli. Nē, tā ne, jo gribas parunāt tieši par to, kā ir kļūt autonomam, sākot savu dzīvi. Vai tas ir bijis ērti vai auksti – kad visa dzīve, kopš vien sevi atceras, bijusi komplektā ar kaut ko stipru. Dvīņu saites ir kas tāds, ko mēs, pārējie, varam vien vāji nojaust, un vēl tā brīnišķīgā visa mūža pieredze, kas slēpjas zem uzvārda.

Tu varētu strādāt par lampiņu, - neviļus pasaku Emīlam, kad satiekamies. Tas viņa gaišums vienkārši apžilbināja. Un vēl deja vu mirklis, kas vienmēr izsit no sliedēm. Jā, reiz esmu piedzīvojusi līdzīgu triecienu. Ļoti sen, bet viegli zinu, ka pirms 26 gadiem, kad iepazīties pienāca divdesmitgadīgs puisis, kurš tobrīd vadīja bērnu dziesmu konkursu. Pie viņa gaišuma vēl nebijām ikdienišķi pieraduši. Tieši viņa attieksme pret jebkuru satikto cilvēku apžilbināja. Viņam ir grupa, un viņš ar sievu gaida dvīņus, Renārs viņu sauc, - kāds teica.

Foto: No personīgā arhīva.

Emīls Kaupers

26 gadi, dzimis 1995. gada 8. septembrī, dvīņubrālis Edgars (Edzis);

Mazāks brālis Ārons - 10 gadus vecs;

Vecāki – Agnese un Renārs Kauperi.

Profesionālā darbība:

grupa "Žirafes" – deviņu/desmit gadu vecumā;

grupa "Carnival Youth" – kopš 15 gadu vecuma, pašam turpinot spēlēt bungas, brālim – ģitāru, vēl sastāvā - Roberts Vanags, taustiņi, Kristiāns Kosītis – bass, visi – vokāls.

Kopš pirmā koncerta pagājuši 10 gadi (2012. gada 20.aprīlī).

Ierakstīti pieci albumi (2 latviski, 3 angliski).

Bijuši koncertturnejās Vācijā, Austrijā, Šveicē, Anglijā, Polijā, Čehijā, Slovākijā un citur.

Festivālos un showcase konferencēs ASV, Kanādā, Lielbritānijā, Ungārijā, Polijā, Vācijā un citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp