Igaunijas veselības nozarē atceļ Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Igaunijas Veselības departamenta ģenerāldirektore Birgita Lao trešdien parakstījusi lēmumu atcelt pērn augustā Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju veselības aprūpes nozarē, vienlaikus aicinot cilvēkus saglabāt piesardzību.

No 1.jūnija gatavības režīma līmenis veselības aprūpes sistēmā pazemināts no otrā uz pirmo. Tas attieksies pirmām kārtām uz neatliekamo palīdzību, ārstiem speciālistiem, kuri sniedz stacionāro palīdzību, un vispārējās prakses ārstiem.

Kā norādījusi Lao, Igaunijas slimnīcās Covid-19 pacientiem rezervēto gultasvietu skaits tiks samazināts līdz 134, lai atkal pievērstos plānveida ārstēšanai un atjaunotu rezerves.

Saskaņā ar Covid-19 statistiku, ko Veselības departaments nu jau mēnesi apkopo tikai reizi nedēļā, Igaunijas slimnīcās pirmdienas rītā tika ārstēti 94 šīs slimības pacienti un 30 no viņiem stāvoklis bija nopietns.

Departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju samazinājies līdz 133,6. Vakcinācijas kurss valstī pabeigts 63,7% iedzīvotāju un vīrusa izplatības risks uzskatāms par zemu.

Veselības departamenta vadītāja uzsvērusi, ka cilvēkiem arī turpmāk jāpiesargās no inficēšanās riskiem un par savu veselību jārūpējas pašiem.

"Covid-19 pandēmija turpinās jau vairāk nekā divus gadus, un šai laikā cilvēki apguvuši nepieciešamos profilakses pasākumus," sacījusi Lao.

Krīzes situācijā veselības aprūpes sistēma ievēro proncipu, ka līdzekļi ir ierobežoti un to sadalē galvenā uzmanība jāpievērš neatliekamās palīdzības sniegšanai.

Ārkārtējā situācija veselības aprūpē Igaunijā tika noteikta pagājušā gada 11.augustā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu