Sāvienas ezera ūdenī nekonstatē piesārņojumu; zivis, iespējams, noslāpušas ziemā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Beigtas zivis piesārņotos ūdeņos. Attēls ilustratīvs.
Beigtas zivis piesārņotos ūdeņos. Attēls ilustratīvs. Foto: Ieva Čīka / LETA

Sāvienas ezera ūdens paraugos nav konstatētas piesārņojošās vielas, taču zivis, iespējams, noslāpušas ziemā, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

21.maijā sociālo tīklu vietnē "Facebook" iedzīvotāji ziņoja par iespējamu piesārņojumu Sāvienas ezerā, Madonas novadā, pamatojoties uz to, ka ezerā tika manītas bojā gājušas zivis.

Pēc informācijas saņemšanas VVD inspektori veica ezera apsekošanu un konstatēja 200 mirušas zivis. Inspektori ievāca ezera ūdens un zivju paraugus, kas tika nodoti laboratorijā testēšanai.

Kā norāda Jalinska, no ezera paņemtajos ūdens paraugos netika konstatēta piesārņojošo vielu klātbūtne, kas varētu izraisīt zivju bojāeju.

Ņemot vērā, ka ziema Vidzemē šogad bija auksta, uz ezera bija izveidojusies bieza ledus kārta, pastāv iespēja, ka zivju bojāeja ir notikusi ziemas periodā, par ko liecina zivju dažādas sadalīšanās stadijas. Ūdens temperatūrai paaugstinoties, jau iepriekš bojā gājušās zivis uzpeldējušas ezera ūdens virskārtā, skaidro VVD pārstāve.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu