Šolcs viesosies Lietuvā; runās par Vācijas militārās klātbūtnes pastiprināšanu

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: MICHELE TANTUSSI / AFP

Vācijas kanclers Olafs Šolcs nākamnedēļ vizītē apmeklēs Lietuvu, ceturtdien paziņojis Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

"Vācijas kanclers nākamnedēļ apmeklēs mūs," Nausēda sacīja žurnālistiem Lietuvas dienvidaustrumos Salčininku rajona Rūdninkos.

Nausēda norādīja, ka viņš ar Šolcu runās par Vācijas plāniem pastiprināt militāro klātbūtni Lietuvā.

Par gaidāmo Šolca vizīti Nausēda informēja, kad žurnālisti viņam jautāja, vai Lietuvas prezidents ir pārliecināts, ka jūnija beigās gaidāmajā NATO samitā alianses līderi izlems līdz brigādes lielumam paplašināt Baltijas valstīs un Polijā izvietotos daudznacionālos bataljonus.

"Domāju, ka atradīsim formulējumus, kas ļaus mums strādāt ar valstīm, kurām ir īpašas saistības pret Lietuvu," piebilda Nausēda.

Tas galvenokārt attiecas uz Vāciju, kura vada NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Lietuvā.

Kā klāstīja Nausēda, NATO dalībvalstīm ir atšķirīgas pozīcijas par bataljonu paplašināšanu līdz brigādēm, tomēr "ir kopīga izpratne, ka pastāv draudi un ka mums ir jābūt sagatavotiem".

"Tādēļ esmu optimistisks," atzina Lietuvas prezidents, paužot cerību, ka NATO samitā tiks pieņemti dokumenti, kuros no vienas puses Krievija skaidri tiks nosaukta par agresoru un no otras puses tiks stiprināts NATO austrumu flangs.

"Mēs pilnīgi noteikti izmantosim katru iespēju, lai kopā ar sabiedrotajiem palielinātu karavīru klātbūtni Lietuvā," viņš piebilda.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, NATO apsver iespējas pastiprināt alianses austrumu flangu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu