Kalifornijā kamenes tagad oficiāli var uzskatīt par zivīm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kamene
Kamene Foto: Unsplash

Kalifornijas tiesa lēmusi, ka kamenes tagad var pilnīgi nopietni un legāli klasificēt kā zivis. Dīvainais lēmums pieņemts, lai aizsargātu iznīcībai pakļautās kameņu sugas.

“Šeit ir aplūkots jautājums par to, vai kamenes, sauszemes bezmugurkaulniekus, var definēt kā zivis. Tika secināts, ka patiešām var,” slēdzienā rakstīja tiesneši.

Agrāk kameņu un visu citu Kalifornijas sauszemes bezmugurkaulnieku lielākā problēma bija tas, kā šie aizsargājamie dzīvnieki ir klasificēti štata likumdošanā.

Lai arī četras bišu sugas 2018. gadā tika klasificētas kā aizsargājamas, tomēr kopumā sauszemes bezmugurkaulniekus neaizsargā štata aizsargājamo dzīvnieku likums. Likumā ar vārdu “zivs” apzīmē savvaļas zivis, moluskus, bezmugurkaulniekus, vēžveidīgos un abiniekus.

Ņemot vērā, ka daudzi no šiem minētajiem jūras radījumiem nav zivis, Kalifornijas tiesa rosināja, ka arī sauszemes bezmugurkaulniekus kamenes var uzskatīt par zivīm, vēsta "Reuters".

“Lai arī jēdziens “zivs” parasti tiek attiecināts uz jūras dzīvnieku sugām, tomēr šī definīcija varētu tikt paplašināta, iekļaujot tajā arī kamenes,” teica tiesneši.

Tiesneši arī piemetināja, ka vardes arī īsti nav zivis, tomēr tās aizsargā “zivju” likums, jo tās ierindojas abinieku klasē.

“Šī ir lieliska diena Kalifornijas kamenēm,” paziņojumā presei teica atbildīgā persona Pamela Flika.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu