Foto Partiju reitingi maijā: "Jaunā Vienotība" ierindojas pirmajā vietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Vēlēšanas. Ilustratīvs attēls.
Vēlēšanas. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Atsaucoties uz "Factum" veikto interneta aptauju, maijā pirmo vietu ieņem partija "Jaunā Vienotība", vēsta ReTV.

"Jaunā Vienotība" ar 20% ierindojas pirmajā vietā. Popularitātes kāpums - salīdzinājumā ar aprīli - par nepilnu procentu.

Otrajā vietā ar 12.8 punktiem ir “Nacionālā apvienība”, trešajā vietā “Saskaņa”, kurai kritums par gandrīz diviem punktiem. Tālāk ceturtā vieta – “Attīstībai/Par!”, sasniedzot 10.3 procentus. Zaļo un zemnieku savienība piektajā vietā. Jāņem vērā fakts, ka šajā apvienībā ir izmaiņas, kad no tās izstājās daļa sabiedroto, bet pievienojās citi. Nākamajās aptaujās šie politiskie spēki tiks vērtēti atsevišķi.

Sestā vieta - Latvijas Krievu savienība. Šim politiskajam spēkam, kurš ļoti iespējams paņem daļu “Saskaņas” vēlētāju balsis, mēneša laikā viens no ievērojamākajiem popularitātes kāpumiem - par 1.9 punktiem.

Pamatīgs kritums “Konservatīvajiem” - par 2.2 punktiem, maijā sasniedzot septīto vietu un 9.1%. Astotajā vietā “Progresīvie”. Ar to arī beidzas piecu procentu barjera, pēc kuras tiek vērtēta iespēja iekļūt vai neiekļūt Saeimā. Aiz šīs barjeras maijā palika Latvija pirmajā vietā - 3.1 procents, tad Latvijas Reģionu apvienība. Šis politiskais spēks uz 14. Saeimas vēlēšanām ies kopā ar Latvijas Zaļo partiju, Liepājas partiju un Ulda Pīlēna veidoto biedrību.

Virs trīs procentiem vēl ir arī “Katram un katrai”, kas arī piedzīvojusi popularitātes kritumu par 1.2 punktiem. Tālāk seko “Republika”, “Stabilitātei”, Nacionālā apvienība “Taisnīgums”, apvienība “Latvijai”. Par kādu citu partiju balsotu vēl 2.7 procentu “Factum” internetā aptaujātie.

Foto: Publicitātes foto
Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu