Lihulas šāvējs cietumā izdarījis pašnāvību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Moks Tarraste
Moks Tarraste Foto: Pilt videost

Igaunijas valstspiederīgais Miks Tarraste, kas 2020.gada jūnijā Pērnavas apriņķī alkohola reibumā nošāva divus un ievainoja četrus cilvēkus, cietumā izdarījis pašnāvību, vēsta medijs "Postimees".

Tieslietu ministrijas pārstāve Līsa Lumiste apstiprināja, ka Tarraste cietumā izdarījis pašnāvību, taču pašlaik iestāde notikušo sīkāk nekomentēs, jo notiek izmeklēšana.

Šī gada janvārī Tarrastem tika piespriests mūža ieslodzījums.

Tarraste 2020.gada 6.jūnijā Pērnavas apriņķī pie degvielas uzpildes stacijas netālu no Lihulas ar savu automašīnu ietriecās divos citos auto un ēkas sienā. Bēgot no notikuma vietas, viņš nāvējoši sašāva avārijas liecinieku - motociklistu, kurš dzinās viņam pakaļ, - un atklāja uguni uz divām aizmugurē braucošajām automašīnām, bet no deviņiem cilvēkiem, kuri tajās atradās, neviens necieta.

Turpinot ceļu, Tarraste raidīja vairākus šāvienus uz pretī braucošo automašīnu, nogalinot priekšējā sēdeklī sēdošo sievieti, ievainojot vīrieti un divus no trim aizmugurē sēdošajiem bērniem, turklāt bērnu ievainojumi bija dzīvībai bīstami. Viņš turpināja šaut uz mašīnu, kad tā apstājās, kā arī uz piebraukušo neatliekamās palīdzības mašīnu, policistiem un mašīnas pasažieru tuviniekiem.

Tad Tarraste kājām devās savas lauku mājas virzienā, pie Tūdi dzelzceļa stacijas atklāja uguni uz policistiem, un viens šāviens aizķēra policista ķiveri.

Pēc aizturēšanas tika konstatēts, ka Tarraste ir alkohola reibumā un lietojis arī nomierinošus līdzekļus, bet saskaņā ar prokuratūras vērtējumu reibums nav traucējis viņam apzināties savas rīcības sekas.

"Šajā krimināllietā bija ļoti grūti noteikt cietušo loku. No cilvēciskā viedokļa raugoties, cietuši ne tikai tie cilvēki, kurus ķēra lodes, jo tās varēja ķert jebkuru, kas tobrīd atradās šai apkaimē, - izdzīvošanas iespēja bija atkarīga no gadījuma," prāvā skaidrojusi Andersone.

Galavārdā tiesā Tarraste uzsvēra, ka nav mēģinājis un nemēģina sevi attaisnot. "Apsūdzības es pamatlīnijās pieņemu, tomēr joprojām uzskatu, ka neesmu izdarījis noziegumu nolūkā slēpt citu noziegumu. Man nebija nodoma kādu nogalināt," viņš paziņojis, piebilzdams, ka joprojām turpina analizēt savas rīcības iemeslus.

Tarrastes izmantotais šaujamierocis bija reģistrēts, bet vēlāk kratīšanā viņa dzīvesvietā un vasarnīcā atrasta nelikumīga munīcija, tādēļ viņš apsūdzēts arī par nelikumīgu munīcijas glabāšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu