Latvietis Ervins Grencis izcīna otro vietu prestižajā Super bagiju klasē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 4.-5. jūnijā, tika atklāta FIA Eiropas autokrosa čempionāta sezona. Sacensībās četrās ieskaites klasēs uz starta stājās vairāk nekā 60 braucēji no dažādām Eiropas valstīm, kā arī 14 dalībnieki nacionālajā sacīkstē. Latviešu braucējs, Eiropas autokrosa vicečempions, Ervins Grencis izcīnīja otro vietu prestižajā Super bagiju klasē.

Anita Muižniece, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre: “Man ir liels prieks, ka tradīcijas leģendārajā Mūsas trasē tiek turpinātas. Es ceru, ka arī turpmāk šī būs viena no vietām Latvijā, kura pulcēs labākos Latvijas un Eiropas autosportistus. Mēs, Latvijas Izglītības un zinātnes ministrija, esam ļoti gandarīti, ka nu jau par tradīciju ir kļuvis atbalsts autosportam un ceram, ka arī turpmāk tas tā saglabāsies. Bija prieks vērot spraigas un interesantas cīņas klātienē.”

Labākie Eiropas autokrosa čempionāta posmā Bauskā

CrossCar bagiji: 1. Valentīns Komte (Francija) 2. Šantāle van der Putena (Nīderlande) 3. Ādams Kotaška (Čehija)

Junior bagiji: 1. Arnošts Florians (Čehija) 2. Daniels Pitlons (Čehija) 3. Teuns Van Astens (Nīderlande)

1600 bagiji: 1. Markus Vībelers (Vācija) 2. Kevins Peters (Luksenburga) 3. Stīns Jaspers (Nīderlande)

Super bagiji: 1. Petrs Nikodems (Čehija) 2. Ervins Grencis (Latvija) 3. Džonijs Feuillade (Francija)

Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Ervins Grencis, Super bagiju klases otrās vietas ieguvējs: “Sacensības mājas trasē vienmēr ir ļoti grūtas, tieši emocionālā ziņā. Man prieks, ka tās ir aizvadītas, atkal ir mērķis uz kuru tiekties nākamajā gadā, jo atkārtoti iegūta 2. vieta, mans labākais sasniegums Bauskā. Bagijs, ar kuru braucu, ir manu dēlu Justa un Kristiāna būvēts, tāpēc nevaru noslēpt asaras acīs - šis ir pirmais pjedestāls, kas sasniegts ar jaunuzbūvēto bagiju. Bērni uzbūvēja bagiju, un tētis aizbrauca.”

Paralēli Eiropas autokrosa čempionāta posmam norisinājās arī sacīkste nacionālajai klasei, kurā uz starta stājās 14 autokrosa braucēji. Uz  pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Latvijas rallijkrosa čempions Ivo Gabrāns, otro vietu izcīnīja Jānis Gustāns, bet trešais - Latvijas autokrosa čempions Dāvis Ūdris.

Ivo Gabrāns, nacionālās klases uzvarētājs: “Kvalifikācijas braucieni tika aizvadīti stabili un bez lieka stresa - visi iebraucieni uzvarēti. Dodoties uz fināla braucienu, zināju, ka Gustāns būs pārāks startā un, ja ir izredzes uzvarēt, tad tas ir jāizdara jau pirmajā aplī, - tas arī izdevās, jo pirmajā līkumā trāpīju ideālā trajektorijā un atlika tikai stabili aizbraukt līdz finišam. Kopumā sacensības tika aizvadītas mierīgi - nebija jācīnās un jāuztraucas par sezonas kopvērtējuma punktiem.”

Pasākuma norise tika īstenota, pateicoties Starptautiskajai Automobiļu federācijai, Latvijas Automobiļu federācijai, Izglītības un zinātnes ministrijai, kā arī Bauskas novadam.

2022. gada FIA Eiropas autokrosa čempionāta kalendārs:

1. posms / Bauska, Latvija /4.-5. jūnijs

2. posms / Vilkiči, Lietuva / 11.-12. jūnijs

3. posms / Mačenberga, Vācija / 24.-26. jūnijs

4. posms / Nova Paka, Čehija / 1.-3. Jūlijs

5. posms / Senžorža de Montaigu, Francija / 22.-24. jūlijs

6. posms / Toldijka, Nīderlande / 30.-31. jūlijs

7. posms / Prērova, Čehija / 20.-21. augusts

8. posms / Svētā Ignija de Versa, Francija / 17.-18. septembris

9. posms / Madžora, Itālija / 24.-25. septembris

10. posms / Mallerusa, Spānija / 8.-9. oktobris

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu