MX1 klasē Dobelē uzvar Sabulis, bet blakusvāģos nepārspēti brāļi Lielbārži

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: As Photography

Trešo posmu pēc kārtas Latvijas motokrosa čempionātā MX1 klasē nepārspēts palika Kārlis Sabulis, kurš svētdien Dobeles “Ceļa Ēzeļu” mototrasē uzvarēja divu braucienu summā un nostiprinājās sezonas kopvērtējuma augšgalā. Blakusvāģos uzvaras laurus plūca brāļi Daniels un Bruno Lielbārži, aiz sevis atstājot titulētās Māra Rupeika/Kaspara Liepiņa un Gerta Gordejeva/Kaspara Stupeļa ekipāžas. Par to TVNET pavēstīja Latvijas Motosporta federācijas Motokrosa komisijas preses sekretārs Jānis Eisaks.

Svētdien Dobelē bija vasarīgs laiks – spīdēja saule un bija ļoti silts. Kopumā dalību šim Latvijas čempionāta posmam bija pieteikuši 139 sportisti, kuri dalīja medaļu komplektus MX1, MX2, MX2 juniori, MX125, MX85, MX85 B, MX Amatieri (450 cc un 250 cc), Q Open un Blakusvāģu klasēs.

Uz Dobeles posmu neieradās “Rodeo MX” klubu pārstāvošais Somijas motokrosa čempions Jere Hāvisto, kurš pēc pirmajiem diviem posmiem Latvijas čempionātā MX1 klasē kopvērtējumā bija 3. vietā. Iespējams, ar soma neierašanos izpalika intriga šajā karaliskajā motokrosa klasē, jo abos braucienos bez īpašas konkurences ātrākais bija Kārlis Sabulis (MX Moduls). Oto vietu MX1 klasē izcīnīja Kristers Drevinskis (Rodeo MX), bet trešais palika Gints Filipsons (GF Racing Team). Salīdzinoši neveiksmīgs šis posms bija čempionāta sezonas kopvērtējuma vicelīderim Tomasam Šileikam (MX Druvas), kurš ierindojās 5. pozīcijā.

Toties par saldo ēdienu skatītājiem parūpējās MX2 klases līderi Toms Macuks (Rodeo MX) ar Edvardu Bidzānu, kuri abos braucienos viens ar otru cīnījās līdz pat pēdējiem trases metriem. Bidzānam gan pirmajā, gan otrajā braucienā izdevās apdzīt Macuku, bet noturēt titulēto sportistu aiz sevis līdz pat finišam neizdevās. Šoreiz palīdzēja Macuka pieredze, kurš abos braucienos uzvarēja, nodrošinot panākumu arī divu braucienu summā, un izcīnīja maksimālo punktu skaitu. Trešajā vietā palika Erlandas Mackonis no Lietuvas.

“Karstums dara savu. Šis ir tāds pirmais karstums, tāpēc fiziski bija grūti. Otrajā braucienā bija labāk, jo izdevās amortizatorus noregulēt un rokas nepiesita tā kā pirmajā. Uz nākamajiem posmiem vajadzēs nedaudz nopietnāk pagatavoties,” pēc uzvaras Dobeles posmā teica Macuks.

Kamēr 125 cc klases līderis Jānis Mārtiņš Reišulis (KTM Motofavorīts) Francijā aizvadīja Eiropas čempionāta 5. posma sacensības, tikmēr Dobelē šajā klasē uz augstākā pjedestāla pakāpiena kāpa Tomass Šaicāns (Rodeo MX), aiz sevis atstājot Markusu Kokinu no “MX Moduls”, kā arī igauni Tristanu Uigu. MX2 junioru klasē uzvaras laurus plūca lietuvietis Ugnius Liulis, otrais palika Daniils Kuzmins (Mārupes AMK “Bieriņi”), bet trešais – Vinets Pavlovskis (Rambas R).

Latvijas motokrosa čempionāta 3. posms Dobelē
Latvijas motokrosa čempionāta 3. posms Dobelē Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Iespējams, visgaidītākās bija blakusvāģu klases cīņas. Sezonas kopvērtējuma līderiem dvīņubrāļiem Danielam un Bruno Lielbāržiem (KTM Motofavorīts) stāvēja priekšā ļoti sarežģīts uzdevums – noturēt aiz sevis titulētās Māra Rupeika/Kaspara Liepiņa (MX Moduls) un Gerta Gordejeva/Kaspara Stupeļa ekipāžas, kuras izcīnījušas augstas vietas pasaules čempionātā.

Piecpadsmit gadus vecajiem Lielbāržiem tas izdevās, nopelnot 50 punktus posmā. Otrajā vietā divu braucienu summā ierindojās Rupeika ekipāža, taču četrkārtējais pasaules čempions Stupelis ar igauni Gordejevu izcīnīja 3. vietu.

Ar četrkārtējā Eiropas čempiona kvadricikliem Kevina Sāra pieteikumu dalībai Latvijas motokrosa čempionāta 3. posmam, pastiprināta interese tika pievērsta “Q Open” klasei. Kā atceramies, tieši pirms gada Dobelē Sārs cīņā ar Matīsu Palēvicu (Rodeo MX) saķērās un abi smagi krita. Arī šoreiz tika gaidīts bezkompromisa duelis starp šiem abiem braucējiem. Pirmajā braucienā Sārs neatstājot tuvākajiem sāncenšiem nekādas izredzes, izcīnīja uzvaru, bet otrajā izstājās. Otrais brauciens bija liktenīgs arī priekš Valērija Kuzmina (Gulbenes Moto) un Kārļa Neijas (KTM Motofavorīts), kuri arī bija spiesti izstāties. Līdz ar to par uzvarētāju divu braucienu summā kļuva Matīss Palēvics, sudrabu kaklā kāra Kārlis Lizanders (Saldus Motoklubs), bet trešais palika Gedemins Volkavičus no Lietuvas.

Nākamais Latvijas motokrosa čempionāta posms notiks 21. augustā Alojā. Tāpat kā pirmos trīs posmus, arī šo translēs Best4Sport TV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu