Valsts policija Liepājā aizdomās par automašīnas zādzību aiztur jaunieti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā, naktī no ceturtdienas uz piektdienu Liepājā tika aizturēts jaunietis aizdomās par automašīnas zādzību un ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, kā arī bez tiesībām. Šobrīd jaunietim ir piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

3.jūnijā ap pulksten 03.00 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Liepājā, Jūras ielā ir noticis ceļu satiksmes negadījums – automašīna “Toyota” iebraukusi ēkas sienā. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un konstatēja, ka transportlīdzekļa vadītājs bija devies prom. Apskatot pilsētas videonovērošanas kameru ierakstus, bija redzams, kurā virzienā jaunietis devies. Likumsargi jaunieti aizturēja Liepājā, Raiņa ielā.

Noskaidrots, ka jaunietis, būdams alkohola reibumā, gājis gar promenādi un pamanījis automašīnu “Toyota”, kura bija iedarbināta un neviens tajā neatradās. Jaunietis iesēdies automašīnā, uzsācis kustību, taču iebraucis ēkas sienā, to bojājot, pēc kā pametis notikuma vietu.

Pret jaunieti ir uzsākti administratīvo pārkāpumu procesi par ceļu satiksmes negadījumu un par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu, neziņojot par notikušo Valsts policijai, savukārt kriminālprocess uzsākts par automašīnas zādzību un transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām. Jaunieša izelpā konstatētas 2,34 promiles alkohola. Nepilngadīgais jaunietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas sestdien, 4.jūnijā devās uz tiesu lūgt piemērot jaunietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas šobrīd jau ir stājies spēkā.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par transportlīdzekļa zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu