Daugavpilī tramvaju iepirkums atkārtoti noslēdzas bez rezultāta

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils tramvajs. Ilustratīvs attēls
Daugavpils tramvajs. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

AS "Daugavpils satiksme" veiktais jau otrais iepirkums par tramvaju iegādi palicis bez rezultāta. Iepirkumā pieteicās tikai AS "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca", kas visus vagonus piegādātu kopā par 17 760 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Iepirkuma "Videi draudzīgu tramvaju vagonu iegāde Daugavpils pilsētā" priekšmets sadalīts trīs daļās - "A" daļā plānoti seši četrasu tramvaju vagoni, "B" daļā - divi četrasu tramvaju vagoni, bet "C" daļā paredzēts iegādāties četrus četrasu tramvaju vagonus.

Pārbaudot "Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcas" piedāvājumu, Daugavpils iepirkumu komisija konstatēja, ka iesniegtais piedāvājums neatbilst pasūtītāja tehniskās specifikācijas prasībām -darbu izpildes laika grafika prasībām, un pretēji tehniskās specifikācijas prasībām, pretendents nenodrošinājis specifikācijā paredzēto virsbūves garumu, sēdvietu skaitu pasažieriem, sēdvietu izvietošanas shēmu, kā arī paredzēto nominālo ietilpību pie pieciem cilvēkiem uz kvadrātmetru. Nav ievērota arī nominālā ietilpība pie astoņiem cilvēkiem uz kvadrātmetru.

Daugavpils iepirkumu komisija konstatēja, ka uzņēmums iesniegtā piedāvājuma skaidrojumus ir sniedzis, norādot, kādus tieši darbus veiks pats pretendents un kādus - piesaistāmais apakšuzņēmējs, tomēr nav iesniedzis pieprasīto aprēķinu, kas apliecinātu iecerēto procentuālo sadalījumu.

Komisija konstatēja, ka pretendenta piedāvātais procentuālais sadalījums nav balstīts uz konkrētiem aprēķiniem un ir apšaubāms, kā arī bez šāda apakšuzņēmēja piesaistes iepirkuma līgums nav iespējams.

Daugavpils iepirkumu komisija atklāja, ka publiskajā telpā attiecībā uz "Pragoimex" ir atrodama informācija, kas norāda uz piesaistāma apakšuzņēmēja apšaubāmo reputāciju - krāpšanu ar Eiropas Savienības fondu līdzekļiem.

Visās trīs iepirkumu daļās komisija izbeidza iepirkumu procedūru. Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) apliecina, ka tiks rīkots jauns iepirkums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu