Valdība par 7,93 miljoniem eiro palielina līdzekļus neparedzētiem gadījumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Jaunās Vienotības" Ministru prezidenta kandidāts jaunajai valdībai Krišjānis Kariņš.
"Jaunās Vienotības" Ministru prezidenta kandidāts jaunajai valdībai Krišjānis Kariņš. Foto: Valsts kanceleja

Valdība otrdien nolēma 2022.gada valsts budžetā līdzekļu neparedzētiem gadījumiem apmēru palielināt par 7 929 699 eiro.

Finanšu ministrija skaidro, ka ir saņemts Satiksmes ministrijas pieprasījums no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 3,36 miljonus eiro, lai veiktu ieguldījumu VAS "Latvijas gaisa satiksme" pamatkapitālā ar mērķi 2022.gadā nodrošināt finansējumu uzņēmuma pamatdarbības nodrošināšanai vitāli svarīgiem investīciju projektiem.

Tāpat saņemts arī Iekšlietu ministrijas pieprasījums par 1 058 490 eiro, lai segtu izdevumus vienreizējām investīcijām, kas saistītas ar iekšējās drošības stiprināšanas pasākumu īstenošanu un pieaugošajiem ģeopolitiskajiem riskiem. Tostarp Valsts robežsardzei paredzēti 104 158 eiro, Valsts robežsardzes koledžai - 160 000 eiro, Nodrošinājuma valsts aģentūrai - 269 410 eiro, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 225 932 eiro, bet Valsts policijai - 298 990 eiro.

Vienlaikus jau ir pieņemts Ministru kabineta lēmums piešķirt Finanšu ministrijai 3 511 209 eiro, lai VAS "Valsts nekustamie īpašumi" nodrošinātu finansējumu Rīgas pils Konventa restaurācijai un rekonstrukcijai.

Finansējums 7 929 699 eiro apmērā no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks piešķirts atbilstoši faktiskajai nepieciešamībai. Par konkrēti veicamajiem pasākumiem un īstenojamajiem projektiem ministrijas sagatavos atsevišķus Ministru kabineta rīkojuma projektus par līdzekļu piešķiršanu, pievienojot arī detalizētus skaidrojumus un aprēķinus.

Sākotnēji likumā "Par valsts budžetu 2022.gadam" programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" apstiprināta apropriācija 82 570 325 eiro apmērā.

Lai nodrošinātu finansējumu Covid-19 seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem un vienreizējām valsts budžeta investīcijām, 6.janvārī valdība nolēma šā gada budžetā līdzekļus neparedzētiem gadījumiem palielināt par 300 miljoniem eiro.

Savukārt, lai nodrošinātu energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākuma likumā noteikto atbalsta pasākumu īstenošanu, valdība 1.februārī līdzekļus neparedzētiem gadījumiem palielināja vēl par 250 miljoniem eiro.

Savukārt, lai nodrošinātu finansējumu vienreizējām valsts budžeta investīcijām valsts aizsardzības spēju attīstības un iekšējās drošības stiprināšanas pasākumu īstenošanai saistībā ar plaša mēroga Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu un pieaugošajiem ģeopolitiskajiem riskiem, atbilstoši valdības rīkojumam finansējums programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" tika palielināts par vēl 62 511 546 eiro.

Lai nodrošinātu finansējumu Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumā noteiktajam, valdība 5.maijā apropriāciju budžeta programmā "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" palielināja par vēl 50 miljoniem eiro.

Tādējādi, ņemot vērā atbalstīto apropriācijas palielinājumu, šajā budžeta programmā kopumā apropriācija sasniegusi 745 081 871 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu