Sākts kriminālprocess par aplokšņu algu izmaksu būvniecības uzņēmumā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts ieņēmumu dienests.
Valsts ieņēmumu dienests. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldē sākts kriminālprocess par aplokšņu algu izmaksu uzņēmumā, kas nodarbojas ar būvniecības pakalpojumu sniegšanu, informē VID pārstāvji.

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu kriminālprocesā, noskaidrots, ka uzņēmums no 2021.gada janvāra līdz decembrim grāmatvedības uzskaitē nav pilnā apmērā uzrādījis darba ņēmējiem izmaksāto darba samaksu, kā arī noskaidrots, ka grāmatvedības uzskaitē nenorādītā darba samaksa uzņēmuma darbiniekiem tika izmaksāta skaidrā naudā.

Uzņēmumā kopā nodarbināts 51 darbinieks, kuram oficiālā darba samaksas daļa veidoja līdz 1000 eiro, savukārt atlikusī summa izmaksāta neoficiāli skaidrā naudā jeb kā aplokšņu alga.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nesamaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Sāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2022.gada jūnijā veica piecas kratīšanas, tostarp kriminālprocesā iesaistītā uzņēmuma telpās, automobiļos un uzņēmuma vadības dzīvesvietās.

Kratīšanu laikā atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas laikā.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 217.1 pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu