Rosina sākt kriminālvajāšanu par līķa apgānīšanu un neatļautu munīcijas glabāšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policija (VP) rosina sākt kriminālvajāšanu pret divām personām par nelikumīgām darbībām ar nelaiķa bankas karti, līķa apgānīšanu un neatļautu munīcijas glabāšanu, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Ieva Ploriņa.

2020.gada janvārī Valsts policija saņēma informāciju par 1948.gadā dzimuša vīrieša bezvēsts prombūtni. Noskaidrojot vīrieša pazušanas apstākļus, policistiem radās aizdomas, ka, iespējams, noticis noziedzīgs nodarījums pret personas dzīvību vai veselību.

Izmeklēšanas laikā likumsargi veica kratīšanu divās dzīvesvietās Jeru pagastā, kuru laikā vienā no dzīvesvietām atrada, iespējams, pazudušā 1948.gadā dzimušā vīrieša līķi, kas bija apdedzis un sadalīts. Savukārt 1943.gadā dzimušā vīrieša dzīvesvietā likumsargi atrada un izņēma munīciju un sprāgstvielas.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka aizturētā sieviete pēc 1948.gadā dzimušā vīrieša nāves vairākkārtīgi norēķinājusies ar vīrietim piederošo bankas karti. Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrieša nāve nav iestājusies izdarītā noziedzīga nodarījuma rezultātā.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevušas to tālāk Vidzemes prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret 1958.gadā dzimušo sievieti pēc Krimināllikuma 228.panta pirmās daļas - par kapa, apbedījuma urnas, apbedīta vai neapbedīta līķa apgānīšanu un 193.panta otrās daļas par svešu finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, vai par nolaupīta maksāšanas līdzekļa iegūšanu, glabāšanu, pārvietošanu vai izplatīšanu.

Savukārt pret 1943.gadā dzimušo vīrieti rosināts sākt kriminālvajāšanu pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas - par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Vienlaicīgi policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu