Pētījums: 15 futbolistiem tirgus vērtība pārsniedz 100 miljonus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kiljans Mbapē
Kiljans Mbapē Foto: SIPA/Scanpix

Šveicē bāzētais Starptautiskais sporta pētniecības centrs (CIES) izanalizējis, ka 15 futbolistiem pasaulē tirgus vērtība šobrīd pārsniedz 100 miljonus eiro.

CIES aplēses liecina, ka pasaulē vērtīgākais futbolists patlaban ir Francijas izlases un Parīzes "Saint-Germain" (PSG) spīdeklis Klijans Mbapē. Transfēru tirgū 23 gadus vecā sportista vērtība ir aptuveni 205 miljoni eiro.

Mbapē nesen pagarināja līgumu ar PSG uz trim gadiem, kliedējot spekulācijas par iespējamo pārcelšanos uz UEFA Čempionu līgas šīs sezonas uzvarētāju Spānijas komandu Madrides "Real".

Otrais vērtīgākais futbolists pasaulē šobrīd ir Spānijas kluba Madrides "Real" un Brazīlijas izlases 21 gadu vecais uzbrucējs Vinisiuss Žuniors, kura aptuvenā cena transfēru tirgū ir 185 miljoni eiro.

Savukārt trešajā vietā ar 152 miljoniem eiro ierindojas Norvēģijas futbola zvaigzne Ērlings Breuts Holanns, kurš nesen pārcēlās no Vācijas kluba Dortmundes "Borussia" uz Anglijas komandu Mančestras "City".

21 gadu vecais Holanns pērn septembrī Rīgā guva divus vārtus Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra mačā, kaldinot Norvēģijas izlases 2:0 uzvaru spēlē pret Latvijas valstsvienību.

Top 3 vērtīgākie futbolisti pasaulē spēlē uzbrucēja pozīcijā.

Šobrīd vērtīgākais futbola vārtsargs pasaulē ir Itālijas izlases un PSG spēlētājs 23 gadus vecais Džanluidži Donnarumma, kura cena ir nepilni 74 miljoni eiro.

Tirgū dārgākais centra aizsargs ir portugālis Rubens Diass (25 gadi) no Mančestras "City" ar cenu 109 miljoni eiro.

Savukārt vērtīgākais malējais aizsargs šobrīd ir Anglijas izlases un "Liverpool" komandas 23 gadus vecais futbolists Trents Aleksandrs-Arnolds (87 miljoni eiro).

Aizsardzības jeb balsta pussarga pozīcijā vislielākā tirgus vērtība ir 19 gadus vecajam spānim Pedri Gonzalesam no "Barcelona" (135 miljoni eiro).

Tikmēr uzbrūkošā tipa pussarga pozīcijā lielākā cena ir 19 gadus vecajam Vācijas futbolistam Džamalam Musialam no Minhenes "Bayern" (105 miljoni eiro).

Kā zināms, pasaules rekords futbola transfēru tirgū ir 222 miljoni eiro. Par šādu summu 2017. gadā PSG no "Barcelona" iegādājās Brazīlijas futbolistu Niemaru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu