Francija sola jaunas smagā bruņojuma piegādes Ukrainai

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien apliecināja, ka viņa valsts piegādās jaunus smagos ieročus Ukrainai, kurai tie vajadzīgi aizsardzībai pret Krievijas iebrukumu.

Makrons telefonsarunā ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski uzsvēra, ka Francija ir Ukrainas pusē, teikts Elizejas pils paziņojumā.

Abi prezidenti arī apsprieda Ukrainas vajadzības militārā aprīkojuma, politiskā un finansiālā atbalsta un humānās palīdzības jomās.

Francija jau ir piegādājusi Ukrainai pašgājējhaubices "Caesar" un Francijā apmācījusi Ukrainas karavīrus to lietošanā. Šī 155 milimetru kalibra haubice, kas uzmontēta uz motorizētas šasijas, var precīzi trāpīt mērķiem līdz 40 kilometru attālumā. Francija nosūtījusi Ukrainai arī prettanku raķetes "Milan".

Francijas jaunā ārlietu ministre Katerīna Kolonna, maija beigās apmeklējot Kijevu, sacīja, ka ir gaidāma "konkrēta atbilde" uz Ukrainas lūgumu piegādāt tai smagos ieročus.

Francijas telekanāls "Europe 1" ziņoja, ka Ukraina jau ir saņēmusi sešas haubices "Caesar" un Makrons var saskaņot vēl sešu šādu haubiču piegādi Ukrainai.

"Emanuels Makrons var paziņot par vēl sešu artilērijas lielgabalu jaunu piegādi sava brauciena laikā, kurā viņš varētu doties pēc dažām nedēļām. Šie lielgabali ir atkal jāizņem no armijas noliktavām, kur palikušas pavisam 64 šo ieroču vienības," ziņoja "Europe 1".

Elizejas pils arī paziņoja, ka Makrons un Zelenskis vienojušies uzturēt kontaktus, sevišķi jautājumā par Ukrainas pieteikumu iestājai Eiropas Savienībā (ES). Šo jautājumu paredzēts apspriest Eiropadomē 23. un 24.jūnijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu