Aizvadītajā diennaktī dzēsti 15 ugunsgrēki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.jūnija plkst. 6.30 līdz 10.jūnijam plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 54 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 31 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 21.39 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ropažu ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī un kāpņu telpā, nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas dēļ, radies spēcīgs sadūmojums.

Viens cilvēks nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsdzēsēji glābēji izvēdināja telpas un plkst. 22.00 darbu notikuma vietā pabeidza.

Vakar plkst. 17.31 tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Ķoņu pagastu, kur vienstāva mūra ēkā ar izbūvētu koka mansardu dega pirmajā stāvā esošā pirts un palīgtelpas 50m2 platībā, mansarda telpu ārējā siena 10m2 platībā, kā arī jumts 5m2 platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Notikuma vietā NMPD mediķu palīdzība bija nepieciešama ugunsdzēsējam glābējam, kurš tika nogādāts medicīnas iestādē. Notikuma vietā strādāja arī Naukšēnu pašvaldības ugunsdzēsēju formējums. Plkst. 20.09 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Plkst. 17.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ganību dambi Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu ražošanas ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrajā stāvā dega elektrības sadales skapis 0,4m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un no ēkas evakuējās deviņi cilvēki.

Plkst. 12.26 saņemts izsaukums uz Ogres novada Ogresgala pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi vieglās un smagās automašīnas sadursme.

Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja divus cilvēkus, kuriem NMPD mediķi konstatēja nāvi. Vēl viens cilvēks ar nestuvju palīdzību nogādāts mediķu transportlīdzeklī. Automašīnām atvienotas akumulatoru klemmes, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 16.02 darbi notikuma vietā pabeigti.

Plkst. 14.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Smārdes pagastu, kur uz ceļa braucamās daļas bija apgāzies traktora miglotājs. Avārijas rezultātā grāvī noplūda apmēram 200 l traktora pārvadātās vielas.

Ugunsdzēsēji glābēji grāvja abos galos izveidoja zemes apvaļņojumu, lai novērstu vielas tālāku noplūdi. Pēc tam sadarbībā ar traktora īpašnieku un Valsts vides dienestu tika savākta noplūdusī viela. Ugunsdzēsēji glābēji arī sakārtoja ceļa braucamo daļu. Glābšanas darbi noslēdzās pēc divām stundām.

Vakar plkst. 19.13 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Silmalas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, no negadījumā iesaistītās automašīnas atbrīvoja tur iespiestu cilvēku. Plkst. 22.13 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, skaidu loksne, krēsls, siena ruļļi, vieglā automašīna, pirts, dārza māja, saimniecības ēka un divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu