Latviešu vijoles virtuozs Roberts Balanas Londonā prezentēs savu solo šovu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: No privātā arhīva

Sestdien, 11. jūnijā, latviešu vijolnieks Roberts Balanas nāk klajā ar jaunu koncertprogrammu, kas pirmo reizi tiks atskaņota Londonas iecienītākajā Alternatīvās mūzikas koncertzālē "EartH Theatre".

Savā solo šovā Roberts apvieno savu virtuozo vijoļspēles stilu ar elektroniskās mūzikas instrumentiem, "loop" pedāli un elektrisko vijoli.

"Šie instrumenti man palīdz radīt kompozīcijas un aranžijas, ko parasti nebūtu iespējams nospēlēt uz vijoles. Es to uzskatu par sava veida vijoles evolūciju, un ar nepacietību gaidu šo koncertu," saka vijolnieks.

Šis gads jaunajam vijolniekam bijis īpaši panākumiem bagāts. Sadarbībā ar "Linn Records" un pianisti Sīčenu Lī tika izdots viņa debijas albums, kam sekoja koncerti Londonas un Mančestras koncertzālēs kā arī dzīvajā ēterā britu klasiskajā stacijā BBC 3.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Roberts Balanas (@rbalanas)

Roberts regulāri viesojies arī vienā no Lielbritānijas populārākajiem rīta šoviem BBC Radio 1 pēc tam, kad šova vadītājs Gregs Džeimss dzirdēja Roberta vijoļspēli un aicināja viņu kļūt par radio stacijas oficiālo vijolnieku.

Par Balanas aranžijām īpaši atzinīgus vārdus 2020. gadā publiski izteicis arī Eltons Džons, un šī gada maijā abi mūziķi beidzot satikās kādā Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas pasākumā.

Foto: No personīgā arhīva.

Biļetes un sīkāka informācija par Roberta Balanas solo šovu 11. jūnijā pieejama "EartH Theatre" mājaslapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu