Jelgavā sieviete ar nazi nodur savu dzīvesbiedru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rokudzelži. Ilustratīvs foto
Rokudzelži. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Šonedēļ Jelgavā nodurts kāds vīrietis un aizdomās par šī nozieguma pastrādāšanu aizturēta 1988. gadā dzimusi sieviete, informēja Valsts policija (VP).

7.jūnijā policijai piezvanījusi kāda sieviete, kura informējusi, ka Jelgavā viņas dzīvesvietā atrasts miris vīrietis. Ierodoties norādītajā adresē, likumsargi konstatēja 1985.gadā dzimuša vīrieša līķi, kuram bija vairākas durtas brūces. Saistībā ar notikušo policijā tika sākts kriminālprocess par slepkavību.

Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likumsargi izsludināja meklēšanā vīrieša dzīvesbiedri. Nākamajā dienā, pateicoties iedzīvotājiem, kuri sniedza izmeklēšanai nozīmīgu informāciju, sadarbojoties Rīgas un Zemgales policistiem, sieviete tika aizturēta.

Gan noslepkavotais, gan par slepkavību aizdomās turētā sieviete jau iepriekš vairākkārt nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar dažādiem likumpārkāpumiem.

Kā tika noskaidrots izmeklēšanas laikā, sieviete sadzīves konflikta laikā ar nazi vairākas reizes iedūra savam vīram, kurš no gūtajiem ievainojumiem nomira notikuma vietā. Apzinoties izdarītā noziedzīgā nodarījuma smaguma pakāpi, sieviete par notikušo neziņoja policijai un atstāja dzīvesvietu. Šobrīd viņai ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, un turpinās pirmstiesas izmeklēšana, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus.

Policijā skaidro, ka par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu - slepkavību. Par minēto noziegumu var tikt piemērots mūža ieslodzījums, brīvības atņemšana uz laiku no 5 līdz 20 gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu