Rosina apsūdzēt zvērinātu advokāti Matjušinu par liecinieka nelikumīgas iespaidošanas organizēšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Valsts policija kriminālvajāšanai prokuratūrā nodevusi kriminālprocesu pret zvērinātu advokāti Radu Matjušinu par liecinieka nelikumīgas iespaidošanas organizēšanu.

Valsts policija aģentūru LETA informēja, ka policija Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai nodeva kriminālprocesu pret 1982. gadā dzimušu advokāti, kura aizturēta 2021.gada 30. jūlijā.

Advokāte tiek turēta aizdomās par liecinieka nelikumīgas iespaidošanas organizēšanu, kas saistīta ar vardarbības piedraudējumu, nolūkā panākt, lai liecinieks dot nepatiesu liecību citā kriminālprocesā, par liecinieka apzināti nepatiesas liecības sniegšanas organizēšanu pirmstiesas kriminālprocesā, kurā notiek izmeklēšana par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu, un par viltoto rakstveida pierādījumu iesniegšanu tiesā.

Minētās darbības viņa veikusi sava klienta interesēs, kurš tiek turēts aizdomās par sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu, kas saistīts ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Tāpat minētajā kriminālprocesā bija aizturēts 1980.gada dzimis vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par liecinieka nelikumīgu iespaidošanu, kas saistīta ar vardarbības piedraudējumu, nolūkā panākt, lai liecinieks dod nepatiesu liecību citā kriminālprocesā un par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu pirmstiesas kriminālprocesā, kurā notiek izmeklēšana par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu.

Jau ziņots, ka pērn augustā Zvērinātu advokātu padome (ZAP) lēma atstādināt no advokāta pienākumu pildīšanas advokāti Matjušinu.

Advokatūras likumā teikts, ka pēc procesa virzītāja informācijas saņemšanas no zvērinātu advokātu pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku var atstādināt tos advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas nav saistīts ar zvērināta advokāta profesionālo pienākumu veikšanu.

Pēc procesa virzītāja rakstveida informācijas saņemšanas no zvērinātu advokātu pienākumu pildīšanas uz pirmstiesas kriminālprocesa un tiesvedības krimināllietā laiku atstādina arī tos zvērinātus advokātus, kuri ir aizdomās turētie vai apsūdzētie tīša noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas saistīts ar zvērināta advokāta profesionālo pienākumu veikšanu, vai kuriem Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā kā drošības līdzeklis piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums.

Matjušinas vīrs ir Satversmes tiesas tiesnesis Jānis Neimanis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu