Tiesa noraida prasību atcelt NEPLP lēmumu par telekanālu "Ren TV Baltic" un "NTV Mir Baltic" retranslācijas aizliegumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš
NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš Foto: NEPLP/Publicitātes foto

Administratīvā apgabaltiesa noraidījusi SIA "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK) lūgumu apturēt Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu anulēt apraides atļaujas programmām "Pirmais Baltijas kanāls Lietuva" un "Pirmais Baltijas kanāls Igaunija".

NEPLP aprīlī lēma anulēt apraides atļaujas programmām "Pirmais Baltijas kanāls Lietuva" un "Pirmais Baltijas kanāls Igaunija", jo elektroniskā plašsaziņas līdzekļa - PBK patiesais labums guvējs Oļegs Solodovs ar 2022.gada 8.februārī spēkā stājušos tiesas spriedumu sodīts par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu pret valsti, pārkāpjot starptautisko organizāciju noteiktās sankcijas.

NEPLP pārstāvji skaidro, ka PBK vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar lūgumu apturēt NEPLP lēmuma darbību, nosakot pagaidu aizsardzību. Lūgums apturēt lēmuma darbību tika noraidīts. Par šo tiesas lēmumu tika iesniegta blakus sūdzība, taču arī Administratīvā apgabaltiesa lēma par pagaidu aizsardzības lūguma noraidīšanu, pirmās instances tiesas lēmumu atstājot negrozītu. Administratīvās apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams un stājas spēkā tā pieņemšanas brīdī.

"Tas nozīmē, ka šīs programmas neatgriezīsies Latvijas informatīvajā telpā," norāda NEPLP priekšsēdētājs Ivars Āboliņš.

Tiesvedības citās lietās, kas saistītas ar programmu izslēgšanu no Latvijas informatīvās telpas, turpinās.

Kā ziņots, no 2.marta televīzijas ēterā vairs nav redzamas programmas "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva", kas bija populārākie krievvalodīgie kanāli Latvijā.

Āboliņš iepriekš skaidroja, ka programmu "PBK Igaunija" un "PBK Lietuva" darbība apturēta, jo, veicot "Baltijas mediju alianse" līdzīpašnieka Oļega Solodova pārbaudi, "NEPLP konstatēja, ka šāds lēmums ir jāpieņem". Āboliņš skaidroja, ka saņemta arī informācija no atbildīgajiem dienestiem, kuras raksturu gan viņš nevarēja atklāt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu