Lielākie postījumi pēc negaisa - Latgalē un Vecpiebalgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Sestdienas rītā Latvijā ir mākoņains laiks, kas vietām skaidrojas, un vietām nedaudz īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija. Dažviet - galvenokārt Kurzemē - izklīst migla. Pūš lēns vējš. Gaisa temperatūra sešos rītā +12..+17 grādi.

Rīgā agrā sestdienas rītā apmācies un dūmakains laiks, lēns ziemeļrietumu vējš, gaisa temperatūra +15 grādi.

Piektdien pērkona negaiss visvairāk plosījās vakarā Latvijas austrumu novados. Valsts novērojumu stacijās stiprākās vēja brāzmas bija 18-19 metri sekundē Rēzeknē un Dagdā, lielākais nokrišņu daudzums - 21 milimetrs Gulbenē.

Plašākie elektroapgādes pārtraukumi pēc negaisa bija Rēzeknes, Daugavpils, Ludzas, Balvu, Krāslavas un Preiļu novadā, bet vējš kokus sagāza arī vietām Vidzemē. Par lieliem postījumiem ziņoja Kārļa Skalbes muzejs Vecpiebalgā.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,1 grāda Mērsragā līdz +28,4 grādiem Daugavpilī, un tas bija lielākais karstums Latvijā kopš pagājušā gada jūlija.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 10.jūnijā bija +39 grādi Portugālē un +41 grāds Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -4 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu