"Amnesty International": apšaudot Harkivu ar kasešbumbām, Krievija nogalinājusi simtiem civiliedzīvotāju

TVNET/LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: IVAN ALVARADO/REUTERS

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" savā jaunākajā ziņojumā apsūdz Krieviju kara noziegumu pastrādāšanā Ukrainā, norādot, ka Harkivas apšaudē ar kasešbumbām nogalināti simtiem civiliedzīvotāju.

"Harkivas dzīvojamo rajonu atkārtota apšaude ir nemērķēti triecieni, kuros nogalināti un ievainoti simtiem civiliedzīvotāju, un tādējādi tie ir kara noziegumi," teikts "Amnesty International" ziņojumā par situāciju Ukrainas otrā lielākajā pilsētā.

Kā teikts ziņojumā, kuram dots nosaukums "Ikviens var nomirt jebkurā brīdī", organizācijai ir neapgāžami pierādījumi tam, ka Krievijas armija daudzkārt izmantojusi kasešbumbas un kājnieku mīnas, ko aizliedz starptautiskās konvencijas. Krievija ir noliegusi aizliegtas munīcijas izmantošanu.

"Amnesty International" savā ziņojumā atgādina arī par parastajiem nevadāmajiem artilērijas šāviņiem, kas var novirzīties no mērķa līdz pat 100 metriem.

Kā norāda "Amnesty International", Harkivas dzīvojamie rajoni tiek apšaudīti un bombardēti kopš kara pirmās dienas, un nepārtrauktajos triecienos pilsētai ar 1,5 miljoniem iedzīvotāju nodarīti milzīgi postījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu