"Rīgas satiksmes" ieņēmumi pērn samazinājušies par nepilniem 16 miljoniem eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tramvajs. Ilustratīvs attēls.
Tramvajs. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašvaldības SIA "Rīgas Satiksme" ieņēmumi 2021.gadā samazinājušies par gandrīz 16 miljoniem eiro, šodien preses konferencē informēja uzņēmuma vadība.

Kopumā uzņēmuma ieņēmumi bijuši 167,2 miljoni eiro. No tiem lielākā daļa jeb 69,6% bija Rīgas pašvaldības dotācija. Savukārt ieņēmumi no biļešu realizācija bija 16,5%.

Arī lielākais ieņēmumu samazinājums bija Rīgas pašvaldības dotācijas samazinājums. Ja 2020.gadā pašvaldības dotācija uzņēmumam bija 122,6 miljoni eiro, tad pērn tā saruka par 6,2 miljoniem jeb aptuveni 5% un bija 116,4 miljoni eiro.

Savukārt biļešu realizācija saruka par aptuveni 13%, salīdzinot ar 2020.gadu. Pērn ieņēmumi no biļešu realizācijas bija 27,6 miljoni eiro, bet gadu iepriekš tie bija par 4,2 miljoniem lielāki jeb 31,8 miljoni eiro.

Kā ziņots, pieaugot dažādām izmaksām, "Rīgas satiksmei" būs nepieciešama papildus dotācija no pašvaldības, preses konferencē informēja uzņēmuma vadības pārstāvji.

Preses konferencē izskanēja, ka, iespējams, būtu jādomā par biļešu cenas paaugstināšanu. Pašlaik viena brauciena maksa 1,15 eiro nesedzot pat pusi no patiesajām brauciena izmaksām, kas ir atšķirīgas gan atkarībā no transporta veida, gan no maršruta, degvielas cenas un citiem rādītājiem. Pašlaik viena brauciena izmaksas varētu būt aptuveni 2,5 eiro.

Preses konferencē tika uzsvērts, ka biļešu cenas paaugstināšanas jautājums ir atkarīgs tikai un vienīgi no Rīgas domes lēmumiem.

Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 161,1 miljons eiro, bet peļņa - aptuveni trīs miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu