Jēkabpilī notiek padomju armijai veltītā memoriāla demontāža

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jēkabpilī notiek padomju armijai veltītā memoriāla demontāžas darbi
Jēkabpilī notiek padomju armijai veltītā memoriāla demontāžas darbi Foto: Aculiecinieka foto

Jēkabpils novads kopā ar biedrību "Brāļu kapu komiteja" ir sācis padomju armijai veltītā memoriāla demontāžu.

Jēkabpils novada dome informēja, ka no "Brāļu kapu komitejas" saņēmusi nepieciešamo saskaņojumu pārapbedīšanas darbu veikšanai no memoriāla Rīgas ielā, Jēkabpilī.

Atbilstoši šī gada 26.maija Jēkabpils novada domes pieņemtajam lēmumam, šodien pašvaldība sāka demontāžu un zondāžu, kuras veic pašvaldības uzņēmums "Jēkabpils pakalpojumi".

Padomju armijai veltītā memoriāla demontāža
Padomju armijai veltītā memoriāla demontāža Foto: Aculiecinieka foto

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis sacīja: "Tā ir šobrīd būvniecības zona, kur ļoti raiti un dinamiski notiek šie darbi, tāpēc tas ir nožogots. Protams, tā ir arī ažiotāža ap šo darbu. Tāpēc šobrīd viss ir nožogots, arī mēs neejam iekšā, jo tad ir jābūt atbilstoši ekipētam, visiem drošības līdzekļiem ir jābūt."

Visi darbi norādītajā objektā tiek veikti, piedaloties "Brāļu kapu komitejas" pilnvarotajiem pārstāvjiem, informē pašvaldībā. Gadījumā, ja tiks atrastas kādu personu mirstīgās atliekas, tās tiks nodotas pagaidu glabāšanā "Brāļu kapu komitejai", kamēr tiks izlemts jautājums par cieņpilnas pārapbedīšanas laiku un vietu. Savukārt demontētie bareljefi no stēlām tiks nodoti pagaidu glabāšanā SIA "Jēkabpils pakalpojumi".

Foto: Padomju armijai veltītā memoriāla demontāža

Jau ziņots, ka 26.maija Jēkabpils novada domes lēmums paredz, ka tiks demontēts postaments - piemiņas zīme Otrā pasaules kara kritušajiem un betona kolonnas ar granīta plāksnēm, kā arī pārējie elementi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu