Otrdien Rīgā strādā visas ūdens sūknēšanas tehnikas vienības

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Otrdien, 14. jūnijā, ņemot vērā valstī izsludināto brīdinājumu par spēcīgajām lietavām, Rīgā pastiprinātā režīmā strādā visas ūdens sūknēšanas tehnikas, portālu TVNET informēja Rīgas domes pārstāvji. 

Kopumā desmit tehnikas vienības nepieciešamības gadījumā ir gatavas veikt lietus ūdens peļķu atsūknēšanu vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi.

Par lielu peļķu veidošanos iedzīvotāji ir aicināti ziņot RD Satiksmes vadības centram, zvanot pa tālruni 80003600 vai rakstot rdsvc@riga.lv.

RD aicina transportlīdzekļu vadītājus izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, rūpēties par gājēju drošību, ieturot atbilstošu intervālu un neapšļakstot, ieturēt distanci no priekšā braucošajiem, kā arī neveikt straujus manevrus.

Jau vēstīts, ka otrdienas rītā Latvijas centrālajā un austrumu daļā ilgstoši un spēcīgi līst, Latvijas galējos austrumos lietus turpināsies līdz trešdienas rītam, savukārt Kurzemē nav nokrišņu.

Lietus daudzums vietām pārsniedz piecus milimetrus stundā. Rīgā spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums par stipriem nokrišņiem, bet Latgalē, Sēlijā un Vidzemes austrumos - sarkanais jeb augstākās pakāpes brīdinājums, jo spēcīgās lietavas var izraisīt plūdus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu