Apvienojot sociālo misiju ar uzņēmējdarbību, Latvijā radīta jauna interneta iepirkšanās platforma “a kind”

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Papildinot sociāli atbildīgu uzņēmumu pulku, nule dibinātā interneta iepirkšanās platforma akindfactory.com piedāvā Latvijas dizaineru ražojumus, daļu gūtos ienākumus pārvēršot ziedojumā projektam “Miljons sveču Grupu mājai”.

Uzņēmuma “a kind” izvēlētais uzņēmējdarbības modelis ir veids, kā sniegt pienesumu vietējai ekonomikai, vienlaikus atbalstot sabiedrībā nozīmīgas iniciatīvas. Ieguvēji ir visi – gan iedzīvotāji, gan klienti, gan uzņēmums un tā sadarbības partneri. Iedzīvotāji palīdz rast risinājumu sociālai problēmai un izaicinājumiem, ar kuriem valsts un pašvaldības vai cilvēki paši saviem spēkiem netiek galā.

“Mēs gribējām radīt kaut ko noderīgu ikvienam. Tādu, kas ļauj darīt labu citiem, vienlaikus iepriecinot sevi. "a kind" redzam kā misiju, kas apvieno patīkamo ar lietderīgo, kas, iesaistot Latvijā atzītus dizainerus un pazīstamus cilvēkus, piedāvā kvalitatīvas preces, kā arī informē sabiedrību par svarīgām tēmām. Biedrībām un labdarības organizācijām atbalsts ir nepieciešams ne tikai Ziemassvētkos, bet visu cauru gadu, un mūsu biznesa ideja ļauj atbalsta sniegšanu integrēt cilvēku ikdienā,” stāsta “a kind” idejas autore Evita Gribuste. Pirmajos darbības gados “a kind” aktīvi vēlas veidot tieši zīmola atpazīstamību, lai cilvēki Latvijā un visā pasaulē varētu ar lepnumu nēsāt drēbes un aksesuārus, kurus iegādājoties ir izdarījuši ko labu.

Inga Šķestere, biedrības "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" valdes priekšsēdētāja, stāsta: “Īstenojot projektu “Miljons sveču grupu mājai” un saņemot sabiedrības un uzņēmēju atbalstu, mēs esam secinājuši, ka Grupu mājas izveide vairs nav tikai mūsu projekts, bet tas ir visas sabiedrības balsojums par cieņpilnu dzīvi cilvēkiem ar ļoti smagiem attīstības traucējumiem. Diemžēl šī projekta īstenošanā paļauties var tikai uz sabiedrības atbalstu, jo, līdzekļi Grupu mājas celšanai biedrībai ir jāsavāc pašai. Jaunieši no savas puses dara visu iespējamo, gatavojot un tirgojot sveces, lai sakrātu naudu Grupu mājas būvniecībai. Taču mēs neesam naivi un apzināmies, ka bez sabiedrības un uzņēmēju ziedojumiem un atbalsta vieni Grupu māju celsim pusgadsimtu. Ārkārtīgi augstu vērtējam katru un ikvienu, kas sniedz savu atbalsta plecu, un esam ļoti pateicīgi zīmolam “a kind” par iniciatīvu atbalstīt “Miljons sveču grupu mājai” projektu.”

Kā strādā “a kind”?

Iegādājoties jebkuru latviešu dizaineru radīto preci uzņēmuma interneta vietnē, daļa no uzņēmuma peļņas tiek konvertēta ziedojumā projektam “Miljons sveču grupu mājai.” Uzņēmumam attīstoties, “a kind” plāno paplašināt atbalstāmo iniciatīvu loku, tāpēc aicina dažādo sociālo iniciatīvu pārstāvjus sazināties ar uzņēmuma pārstāvjiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu