Rīgā visus apsaimniekotos īpašumus sadalīs trīs kategorijās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes ēka.
Rīgas domes ēka. Foto: Evija Trifanova/LETA

Sakārtojot nekustamo īpašumu apsaimniekošanu, Rīgas pašvaldība visus īpašumus sadalīs trīs kategorijās, paredz otrdien, 14.jūnijā, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā atbalstītās pašvaldības nekustamā īpašuma pārvaldības vadlīnijas un to realizācijas plāns.

Tāpat līdz gada beigām paredzēta nekustamo īpašumu sadale portfeļos.

Pamatportfelī tiks iekļauti nekustamie īpašumi, kurus izmanto pašvaldības funkciju izpildei, tajā skaitā pašvaldības komercdarbībai vērtīgi nekustamie īpašumi, kā arī nekustamie īpašumi, kas saglabājami pašvaldības funkciju veikšanai.

Aktīvu portfelī plānots iekļaut rentablos nekustamos īpašumus, kurus iznomājot vai atsavinot, var gūt līdzekļus investīcijām, bet kurus īstermiņā nav nepieciešams atsavināt.

Visbeidzot, atsavināmo portfeli veidos no nerentabliem nekustamajiem īpašumiem, kas atrodas neperspektīvās vietās vai ir sliktā tehniskā stāvoklī. Šajā portfelī tiks iekļauti īpašumi ar tiesību apgrūtinājumiem, kā arī nekustamie īpašumi, kuru iekļaušana aktīvu portfelī atzīta par nelietderīgu.

Kā tika skaidrots deputātiem, nekustamo īpašumu portfeļi tiks regulāri pārskatīti, lai aktualizētu informāciju par tajos iekļautajiem īpašumiem.

Rīgas domes Komunikācijas pārvalde aģentūru LETA informēja, ka vadlīniju īstenošanā un uzraudzībā noteikts, ka pašvaldības nekustamo īpašumu pārvaldības sistēmas uzraudzību kopumā realizē un koordinē Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja ar Rīgas domes Īpašuma departamenta kā pašvaldības vadošās iestādes nekustamo īpašumu nozarē starpniecību.

Vadlīniju izstrādē ņemts vērā Valsts kontroles ziņojums par problēmām nekustamā īpašuma pārvaldīšanas jomā Rīgas pašvaldībā.

Vadlīniju virsmērķis esot veicināt vienotu, racionālu, efektīvu, caurskatāmu un ilgtspējīgu pašvaldības un tās kapitālsabiedrību nekustamā īpašuma pārvaldību ilgtermiņā.

Tās paredz ieviest sistemātisku pašvaldības nekustamā īpašuma attīstības koordināciju, kas nodrošinās visu pašvaldības iestāžu pieeju un sasniedzamos rezultātus.

Gala lēmums par Rīgas pašvaldības nekustamā īpašuma pārvaldības vadlīniju un to realizācijas plānu apstiprināšanu jāpieņem Rīgas domes sēdē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu