Krievijas deputāts kaļ plānus, kā atsaukt Baltijas valstu neatkarības atzīšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Krievija varētu atsaukt Ukrainas un Baltijas valstu neatkarības atzīšanu, otrdien izteicies Krievijas Valsts domes deputāts Jevgēņijs Fjodorovs.

"Nākotnē Krievija varētu atsaukt Baltijas valstu un Ukrainas neatkarības atzīšanu," Fjodorova teikto Kremļa kontrolētajai ziņu aģentūrai "RIA Novosti" citē poļu ziņu vietne "dorzeczy.pl".

Kā ziņots, Fjodorovs, kurš pārstāv valdošo partiju "Vienotā Krievija", jau iepriekš iesniedzis Valsts domei likumprojektu par Lietuvas neatkarības atzīšanas atsaukšanu.

Likumprojektā apgalvots, ka Lietuvas neatkarības atzīšana bijusi "nelikumīga" un pretrunā ar PSRS konstitūciju.

Fjodorovs "RIA Novosti" norādījis, ka "Lietuva Krievijai ir bīstamāka, ņemot vērā situāciju Kaļiņingradas apgabalā un [Krievijas] konfrontāciju ar NATO un Savienotajām Valstīm".

"Taču tas nenozīmē, ka mēs apstāsimies pie Lietuvas," izteicies deputāts, kura uzskati pat Krievijā tiek atzīti par odioziem.

Viņš apgalvojis, ka arī Ukraina "PSRS pameta nelikumīgi".

Fjodorovs arī izteicies, ka Baltijas valstu un Ukrainas neatkarības atzīšanas atsaukšana novērsīšot "šo postpadomju valstu radītos draudus".

"Kas attiecas uz tām postpadomju republikām, kas īsteno miermīlīgu politiku, to neatkarības atzīšana netiks pārskatīta," piebildis politiķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu