No ugunsgrēkiem otrdien izglābti trīs cilvēki un divi kaķi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā saņēma 59 izsaukumus, kā arī no ugunsgrēkiem izglāba trīs cilvēkus un divus kaķus, informēja VUGD.

Otrdien ap plkst.19 ugunsgrēks izcēlies Zvīņu ielā Rīgā, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Notikuma vietā tika konstatēts, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas piecu kvadrātmetru (m2) platībā. Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Savukārt īsi pirms plkst.20 saņemts izsaukums Cēsu novadā Nītaures pagastā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg koka guļbaļķu ēka 180 m2 platībā. Ugunsdzēsēji no ēkas izglāba divus kaķus, savukārt astoņi cilvēki no ēkas bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās.

Daugavpilī ap plkst.21 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz kādu piecstāvu dzīvojamo māju, kur trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas. Ugunsdzēsēji NMPD mediķiem nodeva divus cilvēkus, kuri atradās piedūmotajā dzīvoklī.

Saistībā ar vakar izsludināto sarkano brīdinājumu lielo lietavu dēļ VUGD nav saņēmis lielu skaitu izsaukumu - saņemti 11 izsaukumi, kad uz ceļa braucamās daļas bija nolūzuši koki. Vienā gadījumā Zeltiņu ielā Rīgā koks bija nolūzis un uzkritis uz vieglās automašīnas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, elektrības vadi un ēkas siltumizolācija. Kopumā VUGD saņēma 59 izsaukumus: astoņus - uz ugunsgrēku dzēšanu, 39 - uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu