Ukrainas ģenerālmajors: Pēc Rietumu solīto ieroču saņemšanas par "mērķi numur viens" kļūs Krimas tilts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc tam, kad Ukraina saņems visus Rietumu solītos ieročus, par tās militāro mērķi numur viens kļūšot Krimas tilts, intervijā izdevumam “Krim Realii” pavēstījis Ukrainas bruņoto spēku ģenerālmajors Dmitrijs Marčenko.

“Tas nav noslēpums nedz viņu militārajiem, nedz mūsu militārajiem, nedz viņu un mūsu civilajiem. Tas [Krimas tilts] būs pirmais trieciena izdarīšanas mērķis [pēc tālas darbības rādiusa bruņojuma saņemšanas,” norādījis Marčenko.

Ģenerālmajors norādīja, ka Krimas tilta sagraušana, ļautu apturēt galveno maršrutu Krievijas armijas rezervju plūsmai uz okupēto Krimu.

“Šīs saites pārraušana sāks paniku. Tie, kas tur līdz šim skraidīja ar Krievijas karogiem, varētu sākt skraidīt ar Ukrainas. Diemžēl, bet iedzīvotāji tur ir tādi,” izteicās Marčenko.

Informācija par Ukrainas plāniem sagraut Krimas tiltu, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā 24.februārī izskanējusi jau vairākkārt.

19 kilometrus garo Krimas tiltu sāka būvēt 2016.gadā. 2018.gadā tas tika atklāts automašīnu, bet gadu vēlāk - arī vilcienu satiksmei.

Ģenerālmajors Marčenko vada Mikolajevas un Mikolajevas apgabala aizsardzību.

Viņš arī uzskata, ka pēc Rietumu solītā bruņojuma saņemšanas Ukrainas bruņotie spēki varēs sākt pretuzbrukumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu