Ventspils šosejas posmā no Mariņiem līdz Aizupēm sākts ceļa seguma remonts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Talsu novadā sāk Ventspils šosejas (A10) posmā no Mariņiem līdz Aizupēm sākta autoceļa seguma atjaunošana, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji.

Satiksmi remontdarbu vietā regulē ar ceļazīmēm, bet ātruma ierobežojums visā objektā ir 70 kilometri stundā. Turpinoties būvdarbiem, tiks ieviesti papildu ierobežojumi un autovadītājiem būs jārēķinās ar ilgāku laiku ceļā.

Visā posmā labos ceļa profilu ar karsto asfaltbetonu un ieklās šķembu mastikas asfalta dilumkārtu. Ceļa nodalījuma joslu atbrīvos no krūmiem un sakārtos ūdens atvadi no ceļa klātnes.

Tāpat pārbūvēs Silupes caurteku, kā arī atjaunos Vidusupes caurteku, autobusa pieturvietu platformas un satiksmes drošības uzlabošanai vēl divos posmos uzstādīs drošības barjeras.

Pēc seguma izbūves izveidos akustisko ribjoslu uz ceļa ass un ieklās ceļa horizontālos apzīmējumus.

Būvdarbus veic SIA "Saldus ceļinieks" par līgumcenu 2 906 085 eiro, un būvdarbi tiek finansēti no valsts budžeta līdzekļiem. Būvuzraudzību veic AS "Ceļu inženieri". Būvdarbus plānots pabeigt līdz šā gada oktobrim.

Uz Ventspils šosejas šopavasar asfaltbetona segums jau atjaunots divos posmos Ventspils novadā, un patlaban turpinās plaši būvdarbi A10 posmā no Kūdras līdz pagriezienam uz Smārdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu