Žurnālists: Vašingtona ir šokēta, nesaņemot iespēju uzņemt Pasaules kausu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

2026. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrs futbolā risināsies ASV, Kanādā un Meksikā. Vašingtona cerēja uzņemt prestižo turnīru, bet Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Džanni Infantīno ASV galvaspilsētu kā rīkotājpilsētu nenosauca. Tas šokēja pilsētas sabiedrību, vēsta "The Athletic" žurnālists Pablo Iglesiass Maurers.

FIFA ceturtdien nosauca 16 pilsētas ASV, Kanādā un Meksikā, kurās risināsies 2026. gada PK finālturnīrs. 

11 ASV lokācijas, kurās tiks aizvadīti mači, būs Atlanta, Bostona, Dalasa, Hjūstona, Kanzassitija, Losandželosa, Maiami, Ņujorka, Filadelfija, Sanfrancisko un Sietla.

Savukārt Kanādā spēles notiks Toronto un Vankūverā, kamēr Meksikā Gvadalaharā, Mehiko un Monterrejā.

Vašingtona gaidīja un cerēja, ka tā uzņems prestižās sacensības, bet palika bešā... ASV galvaspilsētā Pasaules kausa izcīņas spēles risinājās 1994. gadā. Sabiedrība gaidīja Infantīno nosaucam Vašingtonas vārdu, taču palika vīlusies un šokēta. 

Līdzjutēji ir vīlušies, ka Vašingtonas un Baltimoras vietā tika izvēlēti citi kandidāti, piemēram, Bostona.

"Absolūts šoks, jo Vašingtonas un Baltimoras kandidatūra tika izlaista. Pasaules kauss bez mačiem valsts galvaspilsētā šķiet neiedomājams, taču iznāk tieši tā," savā tvitera kontā vēsta Pablo Iglesias Maurers.

Ziemeļamerikā Pasaules kauss atgriezīsies pēc 32 gadu pārtraukuma. Meksikā turnīrs norisinājās 1970. un 1986. gadā.

"Tas šķita neiedomājami - kā gan ASV var aizvadīt Pasaules kausu bez spēlēm valsts galvaspilsētā? Piešķirt Vašingtonai rīkotājpilsētas statusu šķita pašsaprotami," savā publikācijā raksta žurnālists. 

"Brīdī, kad Infantīno nolasīja pēdējās rīkotājpilsētas vārdu, visi klātesošie bija satriekti un valdīja klusums. Sajūsmas vietā izskanēja nopūtas un neapmierinātība."

Šokēts bijis arī bijušais MLS kluba "D.C. United" bijušais galvenais treneris Bens Olsens, kurš vēl tajā pašā dienā bijis pārliecināts, ka Vašingtona uzņems Pasaules kausu.  

"Es televīzijā teicu: "Par ko jūs runājat? Tā ir valsts galvaspilsēta. Jā, protams, mēs saņemsim statusu," pauda Olsens. "Tagad gan domāju, ka arī es biju nedaudz naivs."

2026. gada turnīrā, kuru uzņems trīs valstis, pirmo reizi piedalīsies 48 komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu