Eirovīzijas dziesmu konkurss nākamgad nenotiks Ukrainā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Kalush Orchestra"
"Kalush Orchestra" Foto: AFP/SCANPIX

Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkotāji paziņojuši, ka nākamā gada konkurss drošības apsvērumu dēļ nenotiks Ukrainā. 

Kā zināms, šā gada konkursā uzvarēja Ukrainas pārstāvji, grupa "Kalush Orchestra" ar dziesmu "Stefania". Nu kļuvis zināms, ka nākamā gada konkurss nenotiks uzvarētājvalstī.

"Reaģējot uz Ukrainas uzvaru Eirovīzijas dziesmu konkursā, EBU sadarbībā ar Ukrainas raidsabiedrību UA:PBC, kas iepriekš rīkojusi konkursu 2017. un 2005. gadā, meklēja veidus un izstrādā kritērijus, kā rīkot nākamā gada Eirovīzijas dziesmu konkursu. Tradicionāli konkurss tiek rīkots Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājvalstī, nodrošinot konkursa dzīvotspēju un visu iesaistīto pušu drošību.

Ņemot vērā Krievijas iebrukumu šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājvalstī, EBU ir veltījis laiku, lai veiktu pilnīgu novērtējumu un izpēti gan ar UA:PBC, gan trešo pušu speciālistiem, tostarp par drošības un drošības jautājumiem.

Eirovīzijas dziesmu konkurss ir viens no sarežģītākajiem televīzijas projektiem pasaulē ar tūkstošiem iesaistīto - gan darbinieku, gan apmeklētāju; pasākums, kuram nepieciešams gatavoties 12 mēnešu garumā.

Ņemot vērā objektīvu analīzi un pašreizējo situāciju, ar dziļu nožēlu esam lēmuši, ka Ukrainas raidsabiedrība nespēj nodrošināt drošības un darbības garantijas, kas raidorganizācijai vajadzīgas Eirovīzijas dziesmu konkursa vadīšanai, organizēšanai un producēšanai.

EBU vēlas pateikties UA:PBC par sirsnīgo sadarbību un apņemšanos izpētīt visus scenārijus kopš "Kalush Orchestra" uzvaras 14. maijā Turīnā un dalīties savās skumjās un vilšanās, ka nākamā gada konkursu nevar rīkot Ukrainā," teikts paziņojumā.

Tiek lēsts, ka nākamgad konkurss varētu norisināties Apvienotajā Karalistē. "EBU šobrīd sākuši diskusijas ar BBC, konkursa otrās vietas ieguvējas - Apvienotās Karalistes - raidorganizāciju.  Mūsu mērķis ir, lai Ukrainas uzvara tiktu atspoguļota nākamā gada šovā. Tā mums būs prioritāte mūsu diskusijās ar iespējamo rīkotājvalsti," teikts paziņojuma noslēgumā.

Foto: Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu