Bijušais VP priekšnieks pievienojies Pīlēna biedrībai un kandidēs vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Artis Velšs
Artis Velšs Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts policijas (VP) koledžas pasniedzējs un bijušais VP priekšnieks Artis Velšs izlēmis pievienoties uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrībai, vēsta Velša ieraksts sociālajos medijos, turklāt viņš plāno kandidēt 14.Saeimas vēlēšanās, sarunā ar aģentūru LETA atklāja Velšs.

"Esmu pieņēmis lēmumu atsaukties Ulda Pīlēna aicinājumam un pievienoties jaunveidojamās biedrības profesionāļu komandas lokam, kļūstot par vienu no biedrības dibinātājiem," sociālajos medijos rakstīja Velšs, piebilstot, ka uzaicinājumu pievienoties Komandai saņēmis no Pīlēna.

Norādot uz karu Ukrainā, bijušais VP priekšnieks pauda, ka šobrīd vairāk nekā jebkad iepriekš ir nepieciešams apvienot spēkus, zināšanas un pieredzi, lai šo laiku izturētu, kā arī kļūtu vēl gatavāki, spēcīgāki un pasargātāki. "Drošība, kā ārējā, tā iekšējā, kļūst par lielāko izaicinājumu, un mums ir jāvelta visi iespējamie spēki tās nodrošināšanā," norādīja Velšs.

"Vairāk nekā 25 gadus esmu bijis Valsts policijas aktīvajā dienestā, iesaistījies procesos saistībā ar Latvijas iestāšanos un kā pilnvērtīga partnera iekļaušanos Eiropas Savienībā. Uzskatu, ka arī šobrīd savai valstij varu palīdzēt ar savām zināšanām un pieredzi, jo tieši sabiedriskās drošības nodrošināšana ir bijusi saistīta ar lielāko daļu no manas profesionālās darbības jomas. Esmu strādājis arī likumdošanas sakārtošanas un jaunrades procesos," par savu iepriekšējo pieredzi stāstīja Velšs.

Bijušais VP priekšnieks sarunā ar aģentūru LETA arī paziņoja, ka ir nolēmis kandidēt 14.Saeimas vēlēšanās. "Tāds arī tas mērķis ir, ka mēs nākam kopā, un, protams, vienojamies par darāmajiem darbiem, tai skaitā nākamajā Saeimā," minēja Velšs.

Kā biedrības nosaukums tās dibinātājiem tiks piedāvāts "Apvienotais Latvijas saraksts", norādīja Pīlēns, minot, ka par nosaukumu biedrība lems īsi pirms 29.jūnija.

Jautāts, kādi vēl sabiedrībā zināmi cilvēki pievienosies biedrībai, Pīlēns konkrētu atbildi nesniedza, vien minēja, ka, ja tādi būs, tad sabiedrība par to uzzinās drīzumā.

Kā ziņots, Latvijas Zaļā partija (LZP) un Latvijas Reģionu apvienība (LRA) jau ir pieņēmušas lēmumu pievienoties LZP, LRA, Liepājas partijas (LP) un uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrības apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanām.

LZP lēmumā norādīts, ka partiju apvienības pagaidu nosaukums ir "Reģionu spēks".

Maijā tika paziņots par LZP, LRA, LP un Pīlēna vēl topošās biedrības veidoto jauno politisko platformu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu