Vācija atgriežas pie oglēm, cenšoties mazināt dabasgāzes patēriņu

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Vācija svētdien paziņojusi par plāniem mazināt dabasgāzes patēriņu un veidot lielākus tās uzkrājumus. Viens no plānotajiem veidiem, kā to izdarīt, - tiks pastiprināti darbinātas ogļu spēkstacijas, ziņo medijs "Politico".

“Mēs samazināsim dabasgāzes patēriņu elektroenerģijas un rūpniecības sektoros un piepildīsim gāzes krātuves. Atkarībā no situācijas tiks veikti tālāki pasākumi," Vācijas ekonomikas un klimata ministrs Roberts Hābeks sacīja paziņojumā, kurā tika nosaukti ārkārtas situācijas risināšanai paredzētie instrumenti.

“Šobrīd krājumi ir pietiekami, tomēr situācija ir nopietna,” teica Hābeks.

Vācija ar šo paziņojumu nākusi klajā laikā, kad Krievija plāno apturēt dabasgāzes piegādes vairākām ES valstīm.

Saskaņā ar svētdien izklāstītajiem plāniem, Vācija elektroenerģijas ražošanā mazāk izmantos dabasgāzi, iztrūkumu kompensējot ar ogļu spēkstacijās saražoto.

“Tas patiesībā nozīmē, ka pārejas laikā vairāk tiks darbinātas ogļu spēkstacijas. Par to ir žēl, tomēr šajā situācijā tā ir gandrīz nepieciešamība, lai samazinātu dabasgāzes patēriņu,” skaidroja Hābeks, kurš pārstāv Zaļo partiju. Esošās ogļu spēkstacijas tiks uzlabotas, lai spētu kompensēt samazināto enerģijas ražošanu gāzes elektrostacijās.

Krievijas dabasgāzes gigants "Gazprom" trešdien paziņoja par gāzes piegāžu samazināšanu caur "Nord Stream" cauruļvadu no 167 miljoniem kubikmetru dienā līdz 67 miljoniem kubikmetru dienā. Hābeks šo paziņojumu nosaucis par “politisku lēmumu.”

Vācijas kanclers Olafs Šolcs ceturtdien devās vizītē uz Kijivu kopā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Itālijas premjerministru Mario Dragi, izrādot atbalstu Ukrainai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu