Somijas izlases treneris varētu pievienoties NHL komandai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Juka Jalonens
Juka Jalonens Foto: Reuters/ScanPix

Somijas hokeja izlases stūrmanis Juka Jalonens ir viens no kandidātiem uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Floridas "Panthers" galvenā trenera posteni, vēsta žurnālists Frenks Seravalli.

59 gadus vecais Jalonens ir viens no titulētākajiem treneriem Eiropā. Viņa vadībā Somijas izlase pēdējos gados dominējusi lielajos turnīros. Šogad somiem izdevās triumfēt gan Pekinas olimpiskajās spēlēs, gan pasaules čempionātā.

Jalonenam trenera karjerā pie Somijas izlases stūres kopumā ir trīs pasaules čempionāta zelta medaļas - 2022., 2019. un 2011. gadā, kā arī pērn Rīgā izcīnīts sudrabs. Viņa kontā ir arī olimpiskais zelts un bronza 2010. gadā.

Karjeras lielāko daļu Jalonens strādājis ar Somijas klubiem un nacionālo izlasi. Nepilnas četras sezonas viņš pavadījis Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), vadot Sanktpēterburgas SKA un Helsinku "Jokerit".

"Panthers" šosezon vadīja kanādietis Endrū Brunets, Floridas komandai ar 122 punktiem triumfējot NHL regulārajā čempionātā.

Savukārt "play-off" turnīrā "Panthers" otrajā kārtā piekāpās iepriekšējo divu sezonu čempionvienībai Tampabejas "Lightning".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu