Iedvesmojoši mazdārziņi jeb TV ekrānos atgriežas raidījums "Kultūrdobe"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Latvijas Televīzijā (LTV) arī šovasar turpināsies raidījums “Kultūrdobe”. Katru sestdienu no 25. jūnija plkst. 20.45 LTV1 žurnāliste Henrieta Verhoustinska dosies viesos pie kultūras personībām, lai aprunātos gan par viņu rosīšanos dārzā, gan par radošo darbību profesionālajā laukā.

Dārzs ir bijis latviešu mazā paradīze visos laikos, bet kultūras cilvēki savos dārzos ievieš savu unikālo radošumu, jo katram no šiem viņiem ir sava iemīļotā dārza kultūra. Interese par pazīstamiem māksliniekiem, kuri rušina savas dobes, ir nemainīgi liela jau trešo gadu. Astoņos 3. sezonas raidījumos no 25. jūnija līdz 13. augustam “Kultūrdobes” komanda viesosies pie arhitektes Zaigas Gailes un Vāgnera biedrības vadītāja Māra Gaiļa, aktieriem Elīnas Vānes un Imanta Strada, aktrises Sigitas Pļaviņas (Jevgļevskas) un citiem radošiem cilvēkiem.

Raidījuma vadītāja Henrieta Verhoustinska: “Katru vasaru "Kultūrdobi" gaidu ar nepacietību. Jo zinu, ka tā būs gandrīz vesela diena (jo tieši tik ilgi ilgst nepilnas 14 minūtes garā raidījuma filmēšana) svaigā gaisā kopā ar lieliskiem cilvēkiem, kuru darbs mani interesē kā radošā, tā cilvēciskā ziņā. Mums arī izveidojusies paliela un forša raidījuma komanda. Vienmēr dabūju izostīties skaistākas puķu un dārzeņu smaržas, vienmēr dabūju uzkost kaut ko no dārza kārumiem. Vai var būt labāks darbs par šo?”

Pirmajā raidījumā atklāsies arhitektes Zaigas Gailes un uzņēmēja, Rīgas Riharda Vāgnera biedrības vadītāja Māra Gaiļa dārzs, kas atrodas pašā Rīgas viducī, Ķīpsalā, aiz skaistas koka ēkas aizslēpies. Dārza īpašo reljefu noteikusi Ķīpsalas īpatnība – kāpa. Te aug Zigmara Liepiņa dāvināta neparastas formas egle, uz pamatīgām nerūsējošā tērauda stutēm atbalstījies pāri žogam pārliecies milzu vītols, ābeles, kas katra dod ražu citā mēnesī, skatienu ielīksmo puķu dobes. Kāpas pakājē ir plašs zāliens, kur vasarā tiek rīkoti koncerti, bet kāpas virsotnē ir saimnieku lepnums – garšaugu un dārzeņu dobes un pašu projektēta siltumnīca, kurā “Kultūrdobes” viesošanās laikā apdullinoši smaržo tomātu, gurķu ziedi, pētersīļi, loki un citi zaļumi.

Raidījuma idejas autore un vadītāja ir Henrieta Verhoustinska, režisores – Ina Kronberga un Laura Hirša, producents – Artis Dobrovoļskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu