Pabriks un Polijas aizsardzības ministri uzsver nepieciešamību turpināt atbalstu Ukrainai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) 21. jūnijā tikās ar Polijas aizsardzības ministru Marjušu Blaščaku
Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) 21. jūnijā tikās ar Polijas aizsardzības ministru Marjušu Blaščaku Foto: Gatis Indrēvics

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) 21. jūnijā tikās ar Polijas aizsardzības ministru Marjušu Blaščaku, lai pārrunātu reģionālās drošības situāciju un divpusējās sadarbības stiprināšanu aizsardzības jomāinformēja Aizsardzības ministrija.

Tikšanās laikā abu valstu amatpersonas apsprieda NATO samitā Madridē gaidāmos lēmumus, kā arī Latvijas un Polijas līdzšinējo un turpmāko atbalstu Ukrainai, lai stiprinātu tās aizsardzības spējas karā pret Krieviju.

Pabriks un Blaščaks pārrunāja arī Latvijas un Polijas turpmāko sadarbību aizsardzības jomā, tostarp, saistībā ar gaisa atbalsta kontrolieru apmācību.

Vizītes laikā Latvijā Blaščaks apmeklēja Ādažu bāzi, kur kopā ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieri Sandri Gaugeru un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandieri pulkvežleitnantu Džesiju Van Eiku piedalījās svinīgā ceremonijā, kuras laikā notika NATO daudznacionālās kaujas grupas vienību parāde un svecīšu nolikšana, godinot kritušo karavīru piemiņu.

Ādažu bāzē Polijas amatpersonas tikās ar Polijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Kā vērtē ministrija, Latvijai ar Poliju ir ļoti laba sadarbība, jo abas valstis atrodas vienā reģionā un saskaras ar līdzīgiem drošības izaicinājumiem. Latvija augstu vērtē Polijas iesaisti Baltijas reģiona drošības stiprināšanā. Polija ir NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas Latvijā dalībvalsts. Šobrīd Latvijā atrodas vairāk nekā 170 Polijas karavīri. Tāpat Latvija un Polija īsteno ciešu sadarbību militāro mācību jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu