Negadījumos cietuši pieci elektrisko skrejriteņu vadītāji

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Otrdien negadījumos Latvijā cietuši pieci elektrisko skrejriteņu vadītāji, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 133 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietušas 20 personas un viena gājusi bojā. Otrdien uz Vidzemes šosejas, Smiltenes novada Launkalnes pagastā, saskrējušās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) ekipāža un smagā automašīna, kā rezultātā gājis bojā viens cilvēks.

NMPD skaidro, ka traģiskais notikums noticis, transportējot pacientu uz slimnīcu Rīgā, jo viņam bija nepieciešama palīdzība akūtas saslimšanas dēļ. Pacients avārijā nav cietis un ar citu brigādi nogādāts slimnīcā.

Taču avārijā negadījuma vietā gājis bojā NMPD brigādes mediķis, bet otrs mediķis un operatīvā transportlīdzekļa vadītājs nogādāts slimnīcā ar traumām.

NMPD skaidro, ka dienesta darbiniekiem tiek piedāvāta psiholoģiskā palīdzība.

Savukārt Rīgas reģionā negadījumos cietuši desmit mazāk aizsargāti satiksmes dalībnieki - trīs gājēji, divi velosipēdisti un pieci elektrisko skrejriteņu vadītāji.

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemts 381 administratīvo pārkāpumu lēmums, tajā skaitā 181 par ātruma pārsniegšanu. Visvairāk atļautā braukšanas ātruma pārkāpēju pieķerts Vidzemē - 66.

Astoņi protokoli bijuši par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, divi par automašīnas vadīšanu narkotisko vielu iespaidā, turklāt abi narkotikas lietojuši vadītāji pieķerti Rīgas reģionā.

Rīgas reģionā apturēti arī divi agresīvi braucēji, savukārt Latgalē par agresīvu braukšanu noformēts viens protokols.

Jau ziņots, ka otrdien uz Vidzemes šosejas, Smiltenes novada Launkalnes pagastā, saskrējušās NMPD ekipāža un smagā automašīna, kā rezultātā gājis bojā viens cilvēks. Vēl divas personas ceļu satiksmes negadījumā cietušas.

Policijā aģentūrai neprecizēja sīkāku informāciju par notikušo un kādā spēkratā braukusi bojāgājusī persona, taču garāmbraucēju sociālajos tīklos publicētās fotogrāfijas liecina, ka avārijā ļoti smagi cietis NMPD auto. Precīzi sadursmes apstākļi tiks skaidroti izmeklēšanas gaitā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu