Druvienā notiks vērienīgs "Skroderdienas Silmačos" lieluzvedums

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: J. Rieksts

Druvienas "Silmaču" sētā šodien, 23. jūnijā, plkst.17 notiks Rūdolfa Blaumaņa lugas "Skroderdienas Silmačos" lieluzvedums, kas veltīts 120.gadskārtai kopš iestudējuma pirmizrādes.

Pasākumu apmeklēs arī Valsts prezidents Egils Levits ar dzīvesbiedri Andru Leviti.

Kā aģentūru LETA informēja producents Juris Millers, jubilejas iestudējumā piedalīsies dažādu Latvijas teātru aktieri - Aija Dzērve, Lauris Subatnieks, Ģirts Liuzniks, Uldis Siliņš, Ance Kukule, Kristians Kareļins, Liene Sebre, Zane Burnicka, Mārtiņš Gailis, Elīna Bojarkina, Lāsma Kugrēna, Dace Makovska, Māris Skrodis, Kārlis Tols, Ance Muižniece un Amēlija Klindžāne.

Iestudējuma režisors ir Jānis Mūrnieks, horeogrāfe - Sanita Misika, producents - Millers. Izrādē piedalīsies arī orķestris Kristapa Krievkalna vadībā un Gulbenes novada amatierkolektīvi. Ieeja "Silmačos" tiks atvērta no plkst 15 un viesiem būs iespēja ne tikai remdēt izsalkumu, bet arī apmeklēt amatnieku gadatirgu.

Millers atzīmē, ka "Skroderdienas Silmačos" ir Latvijas teātra vēsturē nozīmīgākā luga, kuras autors Blaumanis to sarakstīja 1901.gadā, bet tās pirmizrāde notika 1902.gada 30.janvārī. "Skroderdienas Silmačos" ir kļuvusi par vienu no Līgo svētku laika tradīcijām.

Pēc izrādes - plkst.22 turpat norisināsies Latvijas Televīzijas un "Latvijas Radio 2" lielkoncerts "Līgojam Druvienā!", kurā uzstāsies Olga Rajecka, Uģis Roze, Antra Stafecka, Ralfs Eilands, Juris Vizbulis, Ivo Grīsniņš Grīslis un citi solisti, bet vakara gaitā savā 65 gadu jubilejā tiks sumināts Latvijas estrādes leģendārais dziedātājs Žoržs Siksna, kurš koncertam ir sagatavojis īpašu benefices programmu.

Koncertā piedalīsies arī Gulbenes novada kori un tautas deju kolektīvi, kā arī tautas deju ansamblis (TDA) "Dzintariņš" un TDA "Ačkups", bet koncerta īpašie viesi būs grupa "Citi zēni".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu