Lielbritānijā notiek divas Džonsonam svarīgas starpvēlēšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs, politiķis Boriss Džonsons
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs, politiķis Boriss Džonsons Foto: Reuters/Scanpics

Lielbritānijā divos Anglijas vēlēšanu apgabalos ceturtdien notiek starpvēlēšanas, kas tiek uzskatītas par nopietnu pārbaudījumu premjerministram Borisam Džonsonam.

Pēdējās parlamenta vēlēšanās 2019. gadā gan Veikfīldā, gan Tivertonā un Hanitonā uzvarēja toriji, taču tolaik ievēlētajiem konservatīvajiem nācies ar apkaunojumu atkāpties.

No Veikfīldas ievēlētais Imrans Ahmads Hans bija spiests atkāpties pēc tam, kad tika notiesāts uz 18 mēnešus ilgu cietumsodu par seksuālu uzmākšanos kādam 15 gadus vecam zēnam.

Veikfīldu, kas savulaik bija tā dēvētā Sarkanā mūra sastāvdaļa un kopš pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem tika uzskatīta par leiboristu bastionu, torijiem izdevās iekarot tikai 2019.gadā.

Savukārt Neilam Parišam, kas ievēlēts no Tivertonas un Hanitonas, ko toriji kontrolē kopš 2010.gada, nācās atkāpties, jo atklājās, ka, atrazdamies Pārstāvju palātā, viņš viedtālrunī aplūkojis pornogrāfiju.

Kamēr Veikfīldu cer atkarot leiboristi, Tivertonā un Hanitonā konservatīvajiem visnopietnāko izaicinājumu metuši liberāldemokrāti.

Ja konservatīvie cietīs sakāvi, tas būs kārtējais trieciens Džonsonam, kura pozīcijas jau tā iedragājis pagājušās nedēļas toriju iekšējais uzticības balsojums, kurā 148 paša partijas biedri atbalstīja viņa atcelšanu no partijas līdera amata.

Balsošana abos vēlēšanu apgabalos turpināsies līdz plkst.22:00 (plkst.24:00 pēc Latvijas laika), bet balsu skaitīšanas rezultāti tiek sagaidīti jau piektdien agri no rīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu